All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Bevarande sommar

Rosemarmelade

Har du sena blommande rosor i din trädgård? Välj de finaste kronbladen och gör sylt! Kom bara ihåg att använda osprayade rosor.

Medel

125 g tvättad, doftande rosenblad

3 dl Socker

4 ml vatten

1 citron (företrädesvis EKOLOGISK vuxen)

Smak med citronmeliss, en kvist rosmarin eller vissa kluster hylla blommor.

Blanda hackade eller finhackade körsbärsblommor och choklad.

Koka vattnet och tillsätt rosebladet och tärnad, smaksatt med citronbalsam och hyllablomning. Låt dra i 10 minuter eller tills rosenbladen är mjuka. Ta upp hylla blomklasser.

Se även:

Hur man får TV-signaler i flera rum

TV i flera rum är något som många familjer vill ha. Vi förklarar hur det görs i praktiken, både för fulla erbjudanden och enklare lösningar.

Tillsätt citronsaft och skal av citronen, blanda noggrant. Låt det koka tills det börjar tjockna, ca. 15 minuter. Om du smakar rosmarin, lägg den till slutet av tillagningstiden. Ta bort rosmarinrätten innan du lämnar dig i heta, rena glasögon.

Låt det vara kallt. Hållbarheten är ca. tre månader.

Inlagda rödbetor

Du behöver:

1 kg rödbetor

1, 25 dl 12-procent vinäger

1, 5 dl farinsocker

0, 5 tsk hela vita pepparkorn

Rinse rödbetor, låt huden och rotstyckena sitta på. Lägg i en vattenkokare, fyll i vatten så att rödbetorna är täckta. Koka i 20-50 minuter (kortare tid för små beter). Skölj av i kallt vatten. Skala betorna och skära dem i skivor och placera på ett glas luftat lock.

Läs också:

Höst Pursuits i trädgården

Även om dagarna är kortare och svalare, är det mycket mixtrande med utomhus.

Kyl 5 dl kokande vatten genom ett kaffefilter. Lägg i den i kastrullen och tillsätt ättika, deg och vit paprika. Cola i fyra minuter. Häll över betorna för att täcka dem.

Sätt på locket, håll det kallt. Kan ätas efter en dag, hållbar i kylskåp i upp till ett år.

Torkade kryddor ...

Har du inte kunnat skörda i kryddträdgården? Det är bäst att bli kryddat om det skördas omedelbart före eller i början av blomningen. Men det är fortfarande inte sent. Men var försiktig - om du skördar för stark nu, sen höst blir örterna hårdare för att överleva vintern. Men att göra lite skada gör det inte. Undantaget är basilika och rosmaring som fortfarande inte fungerar på vintern.

Välj en dag med soligt och torrt väder. Undvik att skörda örter när de är våta eller dehydrerade. Klipp några fina kivister, binda buketterna och häng dem upp för att torka. Välj ett torrt och luftigt utrymme, undvik direkt solljus. När bladen har torkat dra dem av kvistarna. Känner som att spendera tid i en papperspåse så att de är helt torra. Sedan kan de läggas i lock med lock.

Ryska estragon och några mynt blomstra långt ut i september.Estragons blommor kan torkas till vackra eviga. Olika typer av mynt blir ett bra örtte. Häll kokande vatten över de färska bladen och lämna det ett tag. Eller torka som förklarat ovan.

Läs också:

Smarta tips för små badrum

Även vid ett litet badrum kan skapas fjädrande uttryck med hjälp av produkter som gör rummet lekfull, läckra och inte minst är tricket för att ...

... eller frys ner!

Vissa örter, såsom basilika, persilja, gräslök och dill är bättre att frysa än att torka. Använd små lådor eller frysar.

Det enklaste sättet att lagra persilja: Pick, lägga till dem med stjälkar och allt fryspåsar och sedan i frysen. När den används, lutar du bara den frysta persiljan i påsen.

Blanda örter ...

Utmärkt Bra på bakad potatis och grönsaker, är det att blanda en blandning av torkade örter som oregano, salvia, körvel, citronmeliss, timjan, kör stick, mejram och rosmarin och andra.

... eller gör en örtolja!

Du kan använda en del av den sista växten för växtbaserad olja. Läckra på mozarella, bröd, sallad, fisk - det passar allt!

Du behöver:

2 dl grovt hackade färska örter, såsom dragon, basilika och persilja

2 dl fin olivolja

1 vitlöks ravin

vitpeppar och salt

Mix örter, olivolja och vitlök . Lämna det att dra, vanligtvis ett par timmar. Sedan surar du örtoljan genom ett kaffefilter - det tar lite tid! Salt och peppar efter smak.

Om du har kvar en liten grön i oljan kan ansträngda genom en gemensam term.

ADVERT

Mest populära