All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Håll bastun ren och frisk

För att njuta av din bastu, ta lite tid för underhåll.

Underhåll av ytor

Höj flera båtskenor på tröskel och dörrhandtag, liksom på trägolv och trappor. På detta sätt tar du hand om träets yta samtidigt som du ger en vacker och smutsavvisande yta som alltid håller friskheten.

Läs också:

Infraröd värme för hälsa och välbefinnande

Infraröd värme sägs ge välbefinnande och smärtlindring. Nu kan du få det i ditt eget hem.

Badstigen, ryggstöd och dekorativa remsor oljas på båda sidor med Tylö bastuolja. Denna luktfri impregnering underlättar rengöring och ger veden en vattenavvisande ytteryta som skyddar.

NB Det är viktigt att innerväggarna och taket hålls obehandlade.

Om bastun har glasfönster eller väggar med glas är det i sig en bra anledning att behandla de nedre listorna (med glaset) med extra försiktighet. Det bildar ofta kondens som kan skada träet. Slå ut de utsatta delarna med båtfärjor eller repetera oljepregnering med tätare mellanrum.

Rengöring För att bastun ska vara i gott skick i många år framöver är det viktigt att hålla det rent och städat. Rengör därför regelbundet rummet, skjul bänkarna och golvet med vanlig grön tvål. Den gröna tvålen är mild och mild mot träet - det luktar också gammaldags rent.

Läs också:

Varför har du en silverfel i huset?

Silverbark som pilar ovanför golvet kan vara ett tecken på att du har ett fuktproblem.

Kontrollera stentmagasinet

Kontrollera stentmagasin bör göras några gånger om året - speciellt om bastun används ofta.

Ta bort alla stenar från tidningen. Vakuum alla stenar och grus och rengör botten av brickan för kalk. Byt ut defekta stenar och byt stenar som har knäckt med nya.

Använd doften i bastun

Känn dig fri att hänga med en nypa på bastunens vägg. Förutom dess dekorativa utseende ger den en underbar doft som gör det bra under lång tid.

Håll bastunen frisk

Ta några droppar Tylö bastupulver i vattnet när du korsar klipporna. Detta ger en uppfriskande och bekväm känsla i näsan och luftstrupen. Bastunen är en ren naturlig produkt som en mängd olika sorter som eukalyptus, pepparmynta, lavendel och kanel.

Läs också:

Sju fina bad

Vi visar dig sju fina bad, från vackra och prisvärda till gris och skulpterad.

ADVERT

Mest populära