All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Hålla gutter öppen och ren

Täta rännor och avlopp är inte mycket hjälp. Optimalt sett bör vattnet hyras fritt, men det är inte alltid fallet.

Det är gott och väl att stå på marken och ta bort löv och barr med en så lång kvast, men det gör inte nödvändigtvis i längd. Är det tillräckligt med fukt, tenderar det att växa alger i de vackraste gröna färgerna i körningarna.

I sanden, barr och blad, vänder de till en viskös massa, som lätt kommer att frysa på vintern, och fungerar som en broms på den som vanligtvis bör försvann den. Beroende på tidvattenmaterialet kan det brista och måste ersättas i värsta fall. Men det är inte okej när vattnet rinner och droppar längs tornets kant eftersom de är fulla. Det kan orsaka fuktskador på ytorna som vattnet träffar, till exempel husmur, trappa eller veranda.

Vänta inte!

Gör det nu, medan det fortfarande finns en viss marginal på de kalla nivåerna och du behöver inte frysa dina fingertoppar. Du har garanterat för det igen. Det är otroligt coolt att upptäcka under regniga midvintern att allt har frusit. Då kan du titta långt efter att du har rengjort körningarna ett tag, kanske i flera månader.

Kostnad och vatten

Du kommer långt genom att spola med en trädgårdsslang, tillsammans med en kostnad och, om nödvändigt, rengöring. Det beror givetvis på hur smutsigt det är och vad det är som har lagts till. Och om du gör en liten ansträngning både vår och höst blir det garanterat att betala av.

Bra höst och vinter - med öppna takrännor!

ADVERT

Mest populära