All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Håll myggorna borta med kaffekvarn

Världens vackraste sommarkvällar ute kan enkelt förstöras av de små, besvärliga insekter som alltid uppträder. Utöver det finns också de som är otur och är allergiska mot myggor. Det kan också vara en sjukdomsbärare i tropiska områden, men lyckligtvis är den norska arten ganska ofarlig.

  • Denna maskin kan bryta över 50 000 myggor i veckan

Du kan självklart köpa myggmedel, men det kan kosta lite pengar, särskilt om du spenderar mycket tid i trädgården. Dessutom innehåller de också mycket kemikalier. Men det finns alternativ.

  • Använd nötkött och nötkreatursnötter på myggan

Kaffekvarn håller myggan borta

Tro det eller inte, men kaffekvarnen kan spara dina sommarkvällar på terrassen. Enligt Förenta staternas miljöbyrå, Förenta staternas miljöskyddsbyrå (EPA) är kaffekvarn mycket effektiv för att hålla myggor, vartor och andra insekter på avstånd.

Många insekter har mycket god luktsans och den starka lukten som kaffegitteret släpper ut när det brinner gör att myggor och andra insekter håller sig långt borta.

Så här gör du:

1. Ta ny eller använd kaffekvarn och lägg en skål. Täck till skålen och lägg över aluminiumfolie. Låt disken stå mörkt och kallt tills kaffekvarnen har torkat.

2. Sedan kan du placera kaffekvarnen, antingen i en skål eller på en aluminiumfolie och tänd som med rökelse. Alternativt kan du lägga upp en bit grillkol.

3. Om du har mycket mygg runt dig, lägg till färska laurelblad i kaffekvarnen och låt det brinna ihop.

4. Om det är mycket vind, eller om du vill behålla ett stort myggfrit område, rekommenderas att du lägger flera skålar av kaffegaller på olika ställen.

5. Det är allt som krävs - det är miljövänligt, billigt och du behöver inte använda kemikalier.

Se hur metoden fungerar här:

  • Håll dig uppdaterad om allt om ditt hem och trädgård via vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära