All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Håll gräsmattan grön

Den perfekta gräsmattan är dröm för många. Foto: Newswire.

- En vacker gräsmatta behöver näring, så det första du bör göra är att ge den en runda växtgödsel när gräset växer grönt. En riktig gödslad gräsmatta klarar sig oftast att överträffa mossa. Repetera gödselmedel två gånger senare under växtsäsongen, säger Peter Hjuler i Bayer Garden till Newswire nyhetsbyrå.

Undvik maskros

Det är viktigt att följa tidigt under växtsäsongen, eftersom ogräs kan bli ett problem mycket snabbt. Det finns idag plenrens som arbetar mot allt som växer med buskar, men är ofarligt för gräset.

- Maskrosionen bör tas innan den börjar blomstra. Plenren tar bort både moss och maskros i en operation, säger Hjuler.

Gemensamt för gräsklippsprodukter är att de fungerar bäst under väderförhållandena, och du bör inte klippa gräset i dagarna före och efter att de används.

Art of Art

- När gräset verkligen brinner, är det en bra idé att klippa det en gång i veckan. Många gör misstaget att klippa gräsmattan för kort eller för ofta. Det får inte vara mindre än tre centimeter.

Om gräsmattan skärs sällan, kan ogräset sprida sig lättare. Klipp det för ofta, gräsrötterna är svaga och mer benägna att ha på sig. Och om du skär klippan för hög, kommer det att finnas fotspår i gräset som inte kommer att försvinna.

Läs också:

För att undvika att eldsläckningar släpps

har norrmän alltid avverkat ved. Men har vi kunskap om vedeldning för att undvika en rörledning?

Avsluta vattningen

En gräsmatta kan whine helt under en torkperiod, men det blir grönt igen när det börjar regna.

- Många är lite för ivrig att vattna gräsmattan. Du behöver bara vattna när det är långvarig torka. Och har du först börjat vattna, borde du vattna tills torkperioden är över.

Om du växer upp ofta och lite, ökar bara vattenbehovet för gräset ännu mer. Det är en dålig cirkel. Ska du vattna en etablerad gräsmatta, borde du ge det ett ordentligt rotslag, säger Wheels.

- En gräsmattad gräsmatta borde inte användas för att vattna alls, eftersom gräset bara utvecklar rötter i översta jorden, varnar varnar.

Så igen

Ibland blir gräsmattor gula och bruna fläckar dyker upp.

- Då rakar du upp det aktuella området och sedan igen med en gräsmatta som innehåller raigress. En sådan kvalitetsblandning gör att gräset växer snabbt och blir tätt och bra, säger Peter Hjuler i Bayer Garden och plantläkaren. nr.

Läs också:

Bekämpa Mossen

Gå till strid mot mosen och träffa var den träffar mest.

ADVERT

Mest populära