All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Hålla julblommor så länge som möjligt

->

Sätt julstjärnan långt ifrån allt som har att göra med mat!

Om du köper en asalea till jul, kan du njuta av det i många år.

Vatten

De flesta julblommor behöver gott om vatten och gödningsmedel medan de blommar. Asalea kommer att ha det mesta och kan inte tolerera uttorkning. Julstjärnan och alpefiolen å andra sidan får ofta för mycket vatten. Det resulterar i gula löv som faller av.

Plats

Sätt julblommor så ljust som möjligt under dagen, så att de kan dekorera tabeller och mörkare vrår i huset på natten. Undvik att placera plantorna för nära fruktskålen. Frukt separerar etylengas som gör att blommorna tappar snabbare. Julstjärnan är särskilt känslig och bör hållas långt ifrån köket. Etylengas från matlagning, frukt och grönsaker gör att det förlorar löv och de röda höjderna blekna.

Temperatur

Varmtorkluft är "pyton" för julblommorna. För att avhjälpa situationen, ge dem en lätt dusch dagligen. Undvik också direkt värme från ugnen eller ugnen. Om blommorna kyls på natten, antingen i källaren eller i ett annat coolt rum, förlängs blomman avsevärt.

Ett liv efter jul

När julen är över, bör växterna få en ljus och något svalare utrymme resten av vintern. Känn dig fri att använda konstgjorda tillväxtljus. Julstjärnan kan laga sig bra fram till sent på vintern.

Men när de röda bladen faller av, blir det en väldigt seriös behandling att få den blomma igen. Det enklaste är därför att ta hand om det som en vanlig grön växt. Ta det lugnt i trädgården under sommaren.

Låt du ha en rymlig kruka, den kan växa stor som en liten buske. Fram till nästa jul kan det återuppstå som ett litet julgran med till exempel små röda hjärtan som hänger från grenarna.

Läs också:

Dekorera till jul för under 200 miljoner

Det finns ingen anledning till panik, även om plånboken är tom och gäster på vägen. Med en del kreativitet och blygsamma resurser kan du finjustera en ...

ADVERT

Mest populära