All egendom: trädgård, kök, inredning >> Husdjur

Katt klaffar: Hur kommer katten helt enkelt in

- Hej!

En leende Ingrid Eia Ryvarden öppnar dörren och välkomnar. Inuti vardagsrummet ligger katten Mim, en rysk blå, på en soffa och observerar världen. Sedan hoppar hon ner för att hälsa på gästen genom att gnugga benen på en riktig havskatt.

- Vi antog Mim några månader sedan, säger Ryvarden, och nu har hon varit uppvärmning av hus och lärde ett trick med kattlucka.

Oberoende

Kattkatt ser till att familjen och den inhemska katten är oberoende.

- Nu kan jag lämna henne på morgonen och veta att hon har friheten att gå som hon vill, säger svärmor.

Efter antagandet stannade Mim-familjen inomhus i tre veckor för att få den nödvändiga tillhörigheten till sitt nya hem. Och sedan började arbetet med att installera kattskräp.

- Jag köpte kattduken online och valde en modell som har en elektronisk öppnings- och stängningsmekanism, säger hon.

Mim var försedd med ett chip i nacken som kattduken känner igen och låter luckan öppna för henne.

Tunga väggar, olämpliga dörrar

När luckan var huset frågan blev, där luckan ska placeras. Utgångsdörren visade sig vara olämplig eftersom den har en yttre profil som gör ytan ojämn, men också för att den har stavar inuti dörrbladet. Ryvarden valde så småningom att lägga luckan i väggen bredvid utgångsdörren. Hon hjälpte till att skära ut utrymme för kattduken, men upptäckte sedan att luckan var för kort och var tvungen att köpa en förlängning. Den 5 cm långa förlängningen var också otillräcklig om den skulle visa sig.

- Vi sätter dörren i alla fall, säger Ryvarden, som för närvarande har använt gaffa-tejp för att stänga hålen.

Ryvards hus är från 70-talet och har inte så tjocka väggar, men dörren är fortfarande för kort. Standard tunnellängd på Ryvards lucka är 7cm. Med en 5 cm förlängning är hon upp till 12 cm och behöver förmodligen en eller två förlängare. Det betyder att för att täcka den nya norska standarden med 30 cm isolering i väggarna, bör du se till att du beställer tillräckligt med förlängare.

- Självklart, vi kunde ha lagt luckan i ett fönster eller en annan dörr, säger hon, men det hade inte varit så lätt att se till Mim kom lätt in och ut.

Ryvarden har inte märkt någon värmeförlust från kattluckan, men det har inte varit en mycket kall vinter, och hon har golvvärme i hallen.

Färdig

Att träna Mim för att använda kattduken, använde Ryvarden "godis".

- Vi lägger godsaker i öppningen inuti och håller klaffen öppen så Mim fick tag i dem, säger hon.

småningom behandla placeras längre in i spåret, och så småningom blev behandla flyttat ut helt så att katten var tvungen att gå igenom luckan för att hämta den.Snart insåg Mim hur det fungerade, och nu är hon utbildad. Ryvarden anser också att kattleksaker fyllda med kattmynt kan vara effektiva, Mim är mycket lockad till hans lek.

"Det var uppenbarligen en lättnad att göra detta arbete", säger Ryvarden och tillägger att de nu har kunnat packa upp kattdatumet.

Hon är också väldigt glad att Mim är den enda katten som kommer in, eftersom luckan bara öppnas för programmerade marker.

- Kvarteret har en mekanisk kattnatt och kommer fortfarande bort från andra katter från grannskapet, berättar hon.

Musen får inte Mim fångad, eftersom svärmor har satt på sig ett elastiskt halsband med en liten klocka som varnar gnagsna. Det är också en lättnad för husägare.

- Men jag tror inte att Mim är begränsad av den anledningen, avslutar hon.

ADVERT

Mest populära