All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Kaka bostad till 16 miljoner

[Indigent Object (NAV)]

Det är dyrt att vara en tårta. Vi har sett prisnivån för de största och finaste bostäderna i fyra norska städer. Skillnaderna är ganska stora.

Bruge med badhus

Active säljer bostäder i Ormøybakken till 16 miljoner kronor. Visa mer

Om du vill köpa ett av de finaste bostäderna i Oslo under dagen kan du kolla detta 432 kvadratmeter fristående hus i Ormøybakken 6. Huset har en fantastisk utsikt med mycket sol. I bostaden hittar du ett tornrum och ett stort badrum med bubbelpool. Fastigheten har också sin egen brygga med badhus. Priset är 16 miljoner kronor och kvadratmeterpriset blir 37.037 kronor.

Formell tillväxt

Enligt advokat och fastighetsmäklare Torbjørn Ek har det varit en formidabel tillväxt i försäljningen av exklusiva bostäder de senaste 2-3 åren.

- Anledningen är att människor har fått mycket mer pengar och kommer att använda dessa på sällsynta varor, säger han.

Advokaten tror inte att nedgången på aktiemarknaden har haft någon betydelse för försäljningen av dessa bostäder.

Fastigheterna säljs inte billigare än för ett år sedan. Men det kan vara lite mer tröghet på marknaden, vilket innebär att det tar längre tid att sälja ett hem, säger Ek.

Detta innebär också att du borde förvänta dig ett lägre pris för ditt hem om du måste sälja mycket snabbt.

Advokat Odd Kalsnes i Active Real Estate Broker bekräftar Torbjørn Ekss erfarenhet.

Närmaste granne: Oslofjorden

Active ligger också bakom försäljningen av den här vackra utsikten för 13, 5 miljoner kronor. Visa mer

Om du vill ha den här bilden går det bara att bläddra 13, 5 miljoner kronor. För detta nettobelopp kommer du att få en exklusiv två-våningslägenhet på 236 kvadratmeter på Aker Brygge. Om du vill njuta av utsikten kan du göra detta från terrassen på 95 kvadratmeter. Kvadratmeterpriset för boendet uppgår till totalt 57.203 kronor.

Ambassadörsdistriktet

Torbjørn Ek säljer denna fastighet i Gabelsgate till 14 miljoner kronor. Se mer

På Skillebekk hittar du denna 300 kvadratmeter lägenhet i en rolig villa. Priset är 14 miljoner kronor. Lägenheten, som påminner om ett fristående hus, innehåller ett gym, bastu och vinkällare. Huset har också ett italienskt Boffi-kök med körsbärsinredning. Kvadrameterpriset är 46 667 kronor.

Hemlig försäljning

Dagens företag skrev förra veckan om rika människor som säljer sina hem hemligt.

Torbjørn Jag bekräftar att några rika människor vill ha utrymme för sin hemförsäljning.

- Det kan vara känt eller mycket rika människor som inte vill ha pressdekning. De vill inte att allmänheten ska veta att de säljer sitt hem, eller hur mycket de säljer det, säger Ek.

Att vara en tårta i Oslo är inte bara något billigt. Men vad händer om du flyttar till en av de andra stora norska städerna? Kontrollera hur mycket det kostar att vara en tårta i Stavanger, Bergen och Trondheim.

ADVERT

Mest populära