All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Gå mattan tillverkaren i landet

I mitten av gröna fält och betande kor, finner vi några av de bästa kunskap inom utveckling och tillverkning av mattor. Välkommen till Central Jutland i Danmark.

- Sedan vi etablerades 1973 har vi betonat att vara i spetsen för produktutveckling, säger försäljningschef John Junk-Eriksen.

- Dessutom har vi satt oss på en servicenivå som våra kunder och partners verkligen har visat. Vi är drygt femtio personer som arbetar här, men eftersom det mesta av produktionen sker helt automatiserat, kan vi producera rätt volymer, säger han.

Kvalitetssteg

Mattillverkaren producerar mattor på fyra och fem meter breda.

- Allt produceras i våra egna fabriker och vi samarbetar bara med välrenommerade leverantörer inom garn- och fiberproduktion, förklarar Junk-Eriksen.

Samarbete med underleverantörer är tätad och Danfloor är bland de utvalda mattfabriker i Europa som är godkända för raffinering Nya Zeeland och brittiska ull för både bostäder och offentlig miljö. Andra utsökta egenskaper används också i produktionen.

- Våra mattor finns i många färger och mönster, noggrant utvecklad efter kundens önskemål och behov. Våra mattor avbryts från vår partner i Belgien.

Mattens struktur

Det är imponerande att se hur mattillverkningen sker. Omkring femtonhundra spolar levererar trådarna till en vanlig matta och liknande många nålar arbetar kontinuerligt för att väva allt ihop. Om bara en tråd ryktas måste den stoppas och korrigeras innan processen kan fortsätta.

Ytan är antingen platt eller tuftad. Hårda, plana vävda ytor är mest praktiska och hållbara för användning på projektmarknaden. Baksidan av filtarna är avgörande.

Danfloor är mede ägare till Foamtex, som specialiserat sig på mattrygghet. På Foamtex, bara några kilometer bort, i Ikast appliceras mattans web på en baksida som antingen består av filt eller textil.

Dessa är baksidor som ger mattan mer stelhet och bättre placeringsegenskaper när de används i plattform. Dessutom bygger dessa mattor mindre i höjd. Men om du letar efter komfort, bättre isolering - och bättre ljudreduktion, välj en baksida av miljövänlig naturlig latex.

Stor marknad

- För bara några år sedan, bara cirka 20 procent av våra produkter till kontrakts marknaden, säger Junk-Eriksen, - men i dag har vi fördubblat denna omsättning. Det finns goda möjligheter att öka detta ytterligare, och de möjligheter vi tänker utnyttja.

- Projektmarknaden utgör också en stor outnyttjad potential i Norge, så Danfloor kommer nu att anställa en ren projektförsäljare här i landet.

Danfloor matta på norska våningen

Den danska matta tillverkaren har för närvarande fyra agenter i Norge som delar större delen av landet mellan sig. Det största området har Per Ottar Knutson, baserat i Mandal. Han har jobbat för mattorförsäljning för Danfloor i nästan 15 år.

- När det gäller den privata marknaden kommer folk att ha både parkett och laminat, vinyl, klinker och mattor, säger Per Ottar Knutson i Danfloor.

Nyckelordet är en mängd, som kombinerar hårda och mjuka golv. De fasta mattorna ligger vanligtvis i sovrummet, barnrummet, kontoret eller på loft- och källarrummet. Mattor ger ett infall och värme som du inte kan få med någon annan golvbeläggning. Dessutom är det bra för kalla fötter och små barn som leker och bor mycket på golvet.

Matta på väg upp

- Inte minst har projektmarknaden visat en betydande ökning av intresset för mattor och mattor, säger Knutson. Vi letar efter den största ökningen av kakel och hårda kontraktsband. Vår Marquesa-kollektion, som du får för både konsument- och projektmarknaden, representerar en helt ny generation mattor. Den Scotchguard behandling som dessa filtar genomgår impregnerar mattan fibrer så att filten inte klibbar, de blir mer hållbara, får bättre färgmotstånd och blir antistatiska ", avslutar Knutson.

ADVERT

Mest populära