All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Gå med och rösta på årets bil 2014!

er läsare av Autofil tillsammans med läsarna av Dagbladet och DinSide Engine får bestämma vilken bil som förtjänar titeln Årets Bil 2014.

Dessa är de 30 kandidater som följer det första urvalet. Dessa 30 kommer till slut att reduceras till 10 finalister.

Dessa 10 finalisterna kommer sedan att testas av jury bestående av redaktör Espen Stensrud Autofil (jury), Ulrica Risberg, chef marknadsföring och kommunikation av NAF, Hilde Schjerve, avdelning tema Dagbladet, Kari Asheim, transportavdelning Zero Anders Hovde, senior rådgivare på TNS Gallup, Bård Eker, industridesigner och ägare av Eker Group, Koenigsegg och Hydro och Fred Magne Skillebæk, redaktör i DinSide. com / motor.

Kriterierna Juryn måste ta itu med är:

-Miljøegenskaper

-Passiv och aktiv säkerhet

-Priset, ekonomi och tillförlitlighet

-Kjøreegenskaper, praktiska, design och komfort

Våra resultat av leseravstemningen

Senare i år, säkerställandet av en slutlig vinnare som kan skryta med titeln årets bil 2014.

- med detta oerhört stark jury, är det uppenbart att det kommer att bli nya diskussioner. Men jag lovar att vi efter en noggrann bedömning hittar en värdig vinnare, säger Stensrud.

Men före den tiden behöver vi din hjälp. Du hjälper till att rösta på din favorit. Vänligen förklara varför i debatten efter att du har röstat. Och kom ihåg att alla som röstar är i bränsledrag till ett värde av 5000!

1. Nissan Note

Nissan kommer igen att gå med i noterna. Den här gången med en mycket mer spännande och praktisk bil än den tidigare, som aldrig blev en stor framgång. Safety Shield - dvs en säkerhetsskärm - det kan ge linjeskiftvarlser, döda vinkeln varning och en bakre kamera som ständigt hålls ren med hjälp av en fläkt och tvättmaskin. Dessutom har den en 360 graders kamera, som den första i den lilla bilklassen.

Pris från $ 164,000

Läs test av ny Nissan Note

2. Skoda Rapid

Rapid är hackad under Octavia i storlek, men du har aldrig fått mer plats för dina pengar. Spacebreaker Spaceback är Skoda första bil i kompaktklassen, och har en ny design som lockar yngre köpare. Den är 18 cm kortare än sedan, men erbjuder totalt 415 liter bagageutrymme. Det är 35 liter mer än Golf.

Pris från 199 900 NOK

Läs test på Skoda Rapid Spaceback

3. Toyota Auris Touring Sports Hybrid

Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN Visa mer

Här är världens första hybridvagnsvagn. Tekniken är känd från Prius med en CO2-utsläpp av låg 85 g / km, men du njuter av en modern design och bra utrymme. Även med ett stort batteri inbords finns dock utrymme för 530 liter i bagageutrymmet.Touring Sport Hybrid är också Toyotas första billiga hybrid som kan dra en liten släpvagn. Dock bara 345 kilo.

Pris från 266 000 NOK

Läs provkörningen av Toytoa Auris Touring Sports

Läs mer efter omröstningen:

4. Mazda 6

Foto: Mazda Visa mer

Mazdas nya kön har blivit en mycket sportig variant på familjebilsmarknaden. Med sin Skyactive-teknik, som handlar om både mindre vikt och lägre konsumtion, blir det verkligen kung: Den nya Mazda 6 är smal 70 kg från föregående modell och med en 2, 2-liters diesel med 150 hästar är konsumtionen nere vid 0, 44 l / mil och med en koldioxidutsläpp av 116 g / km. Priset på sedan och station bil är detsamma.

Pris från 325 300 kronor

Läs provdrevet Mazda 6

5. Subaru Forester

Fjärde generationen Forester har vuxit mer vuxen, har 3, 5 cm i längd, 2 cm i bredd och 1, 5 cm i höjd. Mer utrymme, mer utrustning och mer praktiska är nyckelord, tillsammans med de tidigare goda fördelarna: Permanent fyrhjulsdrift och en bekväm boxerdiesel, vilket gör det enkelt att springa, men ändå robust. En riktig folk SUV!

Pris från 390 200 NOK

Läs test av Subaru Forester

6. Opel Adam

Opel har gjort ett spännande steg i den lilla bilklassen som dominerats av Fiat 500, VW Up! och vibrationerna Peugeot 107, Toyota Aygo, Citroën C1. Lilla Adam har allt att göra. Det har en särskiljande karaktär, är sportig att köra och finns i ett hav av färg och utrustning varianter för att anpassa bilen enligt din personliga önskan. Och när man kan vända soltaket till en strålande stjärnhimmel, får man lova sin egen kärleksstjärna.

Pris från 169.900 NOK

Läs mer om Opel Adam

7. Ford Kuga

Bli spärrhaken: Men du sparar mycket pengar på den. Foto: Ford Visa mer

Kuga är en av de mest framgångsrika suvéne på marknaden. Den nya utgåvan har blivit betydligt större - alla 8, 1 cm längre än den tidigare modellen. Det drar nytta av baksätespassagerare, men bagageutrymmet har också ökat från 410 till 481 liter.

Det kan erbjuda mycket säkerhetsutrustning och gör mycket på Euro NCAP-kollisionstestet.

Bakluckan som kan öppnas genom att svänga benet under stötfångaren är bra att ha när du kommer med fyra fulla handväskor.

Pris från 391 900 NOK

Läs om Ford Kuga

8 provkörning. Kia Carens

Kia gör ett konstant kvantesprång. Deras nya familjefördelar är en total omvandling från den tidigare generationen Carens och erbjuder 7-sits, 7 års garanti och ett pris på mindre än 280 000 dollar. Det ger en hel del säkerhet för en barns familj. Det är flexibelt, bekvämt, bekvämt att köra - och har en dynamisk design som sticker ut från mängden "skåpbilar".

Pris från 279 900 NOK

Läs vårt test av Kia Carens

9. Range Rover Sport

Detta är förmodligen årets must-have-SUV bland de bergsbefolkningar som frekventa Hemsedal och Geilo. New Range Rover Sport är en hel 420 kilo lättare än sin föregångare på grund av den omfattande användningen av aluminium.Och med en effektiv 3-liters dieselmotor med 254 hästar blir det nästan en halv miljon "billigare". "Med möjlighet till tredje plats finns plats för sju personer ombord.

Pris från $ 898,950

Läs Test av Range Rover Sport

10. BMW X5

Foto: BMW Visa mer

Det har varit sju år sedan den senaste generationen X5 kom. Det är långt i dagens bilindustri. Nu ersätts den med en helt ny bil för att tävla med Range Rover Sport, Mercedes-Benz ML och Porsche Cayenne. Körningsegenskaper är alltid överst och nu har det också ökat komfort. För första gången kommer den med en fyrcylindrig motor: 25d på 211 hästar. Då kommer inlösenpriset att vara totalt NOK 100 000 mindre än den nuvarande modellen.

Pris från 787 100 NOK

Det här är den nya BMW X5

11. BMW 3-serie GT

Bilen delar en plattform med den kinesiska 3-serien och har därför fördelar från 11 cm längre hjulbas. Detta ger bättre vägkomfort, men också bättre sittplats bak och i bagageutrymmet. 3-serien GT är kanske det bästa köpet av alla, om du letar efter en BMW 3-serie.

Pris från 425 200 NOK

Läs test av BMW 3 Series GT

12. BMW 4 Series

3-serie Coupe är död. Live 4-serien. Med en lägre tyngdpunkt och mjukare design är den nu bättre rustad för tyngre uppgifter än föregångaren. Och medan vi väntar på M4, vill vi tacka för 435i Coupé. Det finns både vägens funktioner och högsta prestanda, men vi saknar lite mer karakteristiska i ljudbilden.

Pris från 454 700 NOK

Läs test av BMW 4 Series

13. BMW i3

Med sin speciella konstruktion och struktur visar elbilen i3-vägen för framtiden. Kol och CRP hjälper till att göra bilen både ljus och stark. Dessutom är den byggd från början som en riktig elbil. Elmotorn producerar 170 hk, och bilen kommer att göra 0-100 på 7 sekunder och ha ett intervall på 16 miles. På andra marknader levereras den även med sträckförlängningar i form av en bensinmotor. Intelligent teknik gör bilen alltid online.

Pris från 235 000 NOK

Läs mer om BMW i3

14. Lexus IS 300h

Här är en 2,5-liters bensinmotor i kombination med en elmotor och ett batteri. Resultatet ges 99 gram CO2 / km, vilket är klassens finaste. Dessutom erbjuder det sportigt utseende och utmärkt körprestanda, samt ett utrustningspaket som öser premie.

Pris från 397 600 NOK

Läs test av Lexus IS 300h

15. Mercedes-Benz CLA

Foto: Mercedes-Benz Visa mer

Med ett enkelt grepp har Mercedes-Benz en ny A-klass och du har en CLA. Coupé-formen, i kombination med fyra dörrar, ger CLA både ett sportigt utseende och en relativt praktisk lösning. Letar du efter en cool drivmaskin kommer CLA också i AMG-utgåvan med totalt 360 hästar från en 2-liters motor.

Pris från 311 400 NOK

Läs om provkörningen av Mercedes-Benz CLA

16. Mercedes-Benz S-Class

Mercedes-Benz S-Klass, (W 222), 2012 Visa mer

Bilen syftar till att överträffa segmentet av de stora lyxiga erbjudandenen.Detta gör Mercedes-Benz med alla typer av verktyg, till exempel lukt i friskluftsystemet och bekväm upphängning med luftfjädrar. Här får du all utrustning du kan tänka dig, förutom en ratt som ligger mitt i bilen.

Pris från 1.037.400 miljoner

Läs mer om Mercedes-Benz S-Class

Läs vidare för struphuvudet:

17. Peugeot 308

Foto: Peugeot Visa mer

Den nya 308 är byggd på en modulär plattform, som enbart ger en viktminskning på 70 kilo. Med den bästa motoriseringen spolas den bara 85 gram CO2 / km. Med Golf omfattning tillåter 308 erbjuda ett bagage på hela 420 liter, 40 liter mer än Golf, och bilen har liknande orsaker miljön lillebror 208.

Pris från 212 tusen miljoner

Läs testet av Peugeot 308

18. Porsche Cayman

Mer sportbilar för pengarna kan inte hittas någonstans, skrev DinSide Motor efter att ha testat bilen. Bilen heter också världens sportbil av året. Vissa kommer även ha det att Cayman och takløse syskon Boxster är roligare att köra maskiner än han själv 911. Pris från 674 tusen miljoner

Läs testet av Porsche Cayman

19. Tesla Modell S

Foto: TESLA Visa mer

Denna bil definierar en helt ny marknad och är den mest användbara elbil som någonsin gjorts. Det är ett spjutspets mot framtiden, vilket visar att det är möjligt att göra en fullvärdig bil som drivs av enbart. Dessutom är de köregenskaper som många vanliga bilar kan missa.

Pris från 499 000 NOK

Läs vårt test av Tesla Model-S

20. VW e-Up!

Foto: VW Visa mer

Upp är en bra liten bil, och e-Up är en utmärkt liten elbil. Intervallet är 16 miles, och bilen kan laddas med snabbladdare. Detta är en utmärkt urban racing med full prestanda, som 0-100 km / h på 11, 3 sekunder, tack vare 82 hk och ett vridmoment på 210 Nm.

Pris från 182 700 NOK

Läs mer om VW e-Up

21. Citroën C4 Picasso / Grand Picasso

Foto: Citroën Visa mer

Så stor som föregångaren, men lättare och rymligare. Den förra är 5-sitsen, medan den längre Grand Picasso har tre platser. Det verkar som avgörande avantgarde både när det gäller design och tekniken ombord är framåtblickande och intuitivt presenterad via två skärmar.

Pris från 260 000 NOK

Läs om Citroën C4 Picasso testkörning

22. Ford Ecosport

Foto: Ford Visa mer

Ford i mini-SUV-segmentet, där det kommer att konkurrera mot Peugeot 2008, Renault Captur och VW Taigun. Ford Kuga nya lilla bror, byggd på Ford Fiesta-plattformen, är utrustad med Fords imponerande 3-cylindriga EcoBoost-motor.

Pris från: Ej redo

Läs mer om Ford Ecosport

23. Ford Focus Electric

Foto: Ford Visa mer

Guess Ford har kastat på elbilvågen! Men det första försöket är inte tillräckligt bra för att slå marknadsledaren Nissan Leaf. Ford är en högtalare, den är mycket välutrustad och den har kompaktkörarens bästa körförmåga - som förväntat från Ford. Men det kostar lite mycket, bagaget är för litet - och Focus Electric kan inte fastas.

Pris från 268 000 NOK

Läs test av Ford Focus Electric

24. Jaguar F-Type

Jaguars färska roadster är äntligen en märkesvarnig sportbil med imponerande prestanda och ett ännu mer imponerande motorljud - även från 3,0 V6-versionen med kompressor. Ett mycket användbart alternativ till Porsche för dem som uppskattar design med personlighet och brittisk sportig elegans.

Pris från 1 125 000 kr

Läs mer om Jaguar F-Type

25. Mazda 3

Foto: Mazda Visa mer

Alternativet till VW Golf, Toyota Auris & Co för dem som vill ha en snygg design. Det som saknas i rymdutnyttjandet återfinns i stor utsträckning med trevliga färdigheter, goda körlinjer och god utrustning, även med avseende på aktiv säkerhet.

Pris från: Ej redo

Läs om Mazda 3

26s provkörning. Skoda Octavia

Den tredje generationen av den populära familjebilen från Tjeckien bygger på den senaste Golf-plattformen. Det kan inte vara fel och bilen förbättras väsentligt jämfört med föregångaren. Ny Octavia är större, men lättare än tidigare, och har moderna effektiva motorer. Det är fortfarande relativt kompakt och samtidigt mycket rymligt.

Pris från: 238 000 NOK

Läs provet på Skoda Octavia stationsvagn

27. Suzuki SX4 S-Cross

HOT AT THE OLD: Suzuki träffar de äldsta bilköparna i Norge. Den genomsnittliga kunden är 18 år äldre än Tesla-köparna. Foto: SUZUKI Se mer

Här är SX4-generationen två, en bil som nu har vuxit till den kompakta 4000 kvadratfot Volcano-klassen. Mer vuxen, det har blivit både i storlek och design. Den kan levereras med en fin panoramalösning. Sedan har det ett mer avancerat 4x4-system med fler alternativ.

Pris från 280.000 NOK

Läs mer om Suzuki SX4

28. Toyota RAV4

Den "gamla traveren" och en av de mest önskvärda norska favoriterna bland SUV har förnyats grundligt. Den nya RAV4 förtjänar att vara bland de bästa säljarena. Det är mycket större, mycket rymligare, går bättre och ger förare och passagerare mer känsla av kvalitet inuti stugan.

Pris från 311 500 NOK

Läs test av Toyota RAV4

29. Hyundai iX35 Bränslecell

Foto: Hyundai Visa mer

Världens första massproducerade vätgasbil är äntligen klar! Bilen är utrustad med en elmotor (100 kW), en bränslecell (100kW), litiumpolymerbatteri (24kWh) och två vattentankens kapacitet att lagra 5,64 kg väte vid 700 bar. Hyundai indikerar en konsumtion av 0, 95 kg H2 / 100 km (NEDC) och en räckvidd på 594 km. Topphastigheten är 160 km / h och 0-100 sprint går i 12, 5 sekunder. Pris från kr. 1, 2 miljoner kronor (!) Men om två till tre år kommer det att falla till en prisnivå som gör konkurrensen konkurrenskraftig mot andra linjer.

Läs mer om den vanliga Hyundai iX35

30. Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid EV

Den första laddningshybriden i denna SUV-klass. Den är utrustad med ett 12 kWh batteri, två 60 kW elmotorer (82 hk + 82 hk) och ett två-liters bensinmotorrum kan både ladda (som generator) och köra bilen direkt.Outlander Plug-in Hybrid EV kan köras helt elektriskt i cirka 55 km. Bilen drivs sedan av två elmotorer, en för framhjulen och en för bakhjulen. Här har du allhjulsdrift tillgänglig vid behov. Förbrukningen anges vid 0. 61 liter per mil, med en koldioxidutsläpp på 49 g / km. Laddningstiden via elnätet tar cirka fyra timmar. Priset är inte klart men borde vara cirka 500 000 kronor.

Läs mer om Mistubishi Outlander PHV

LÄS FÖLJANDE RÖST:

ADVERT

Mest populära