All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Johans miljöval: Hagen

1. Hagen

Johan Tell

Om vi ​​inte kan hålla våra trädgårdar miljövänliga, hur kan vi kräva att bönderna är ekologiska? Kontrollera batteriet av stridsprodukter. Tänk på vad du verkligen behöver. Be om miljövänliga alternativ. Idag används mer bekämpningsmedel i våra trädgårdar per kvadratmeter än i skogsbruket, frukt och grönsaksindustrin. Kan det vara dags att ändra inställningen? Vad dina grannar kallar sprawling och orörd, kan du ringa en fristad för butterbirds, småfåglar, fladdermöss, igelkottar och andra djur. En hängmatta är mycket miljövänlig.

2. Hoggorm

Ingen i vår familj är rädd för maskar. Vi är vana vid en snoop som lyfter huvudet mellan hyllorna på bryggan. Förra sommaren har jag till och med vilat vila på min solbadsdotter. Men eftersom det fanns ökande höjder på tomten och några var helt svarta utan zigzagmönster var det dags att göra någonting. Studera elever och huvudform för att skilja arter rader inte i början av sommaren när maskarna är långsamma och det är lätt att faktiskt kliva rakt in i en slips för solbränna reptiler. Vi förvärvade en "picker" avsedd att hjälpa personer med funktionshinder (tillgänglig från Clas Ohlsson). Kämpade med det och en hink med lock, bara starta det. Med ormen i båten reste vi långt till skogen och lät dem där ute. Varför dödar vi dem inte? Eftersom hoggormen är ett användbart och ett sällsynt vackert djur.

3. Växthus Skaffa ett växthus. Antingen en liten som kan stå i fönstret eller en jätte storm som tar det mesta av trädgården. Dina grönsaker växer bättre, blommorna är vackrare och örterna är hälsosammare än de du köper.

4. Out on Tour

Använd en långhelg för att gå från stuga till stuga. Den norska turistföreningen har 460 stugor spridda över hela landet - i skogen, i bergen och vid kusten. Stugorna är av olika standard: egenföretagare, obevakad och service. Läs mer om vad turistföreningen kan erbjuda på www. turist association. nr. En sann miljövänlig helg kommer att berätta om du tar cykeln, tåget eller bussen till var du startar din resa.

ADVERT

Mest populära