All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Johans miljöalternativ: Environmental Moped och äpple krig

1. Organiska schampo

I cyklade 13 km till närmaste apotek för att köpa ekologiska schampo, när jag inte hitta någon butik där jag bor som sålde schampo med känd miljömärkning.

För andra produkter som mjölk och mjöl är jag inte så principiell. Om de organiska varianterna säljs köper jag något annat. Men när det gäller schampo engagerat mig mer, dels att mina döttrar inte ska behöva använda schampo med kemikalier som kan ha en inverkan på deras reproduktionsförmåga och dels att jag kan använda schampo på vår sommersjø utan abborre och gädda dö. Då är det ok att köra 13 kilometer fram och tillbaka. Men det borde inte vara nödvändigt.

2. Ta bussen

jag skulle bort för att göra fem intervjuer i två dagar och först trodde att ta bilen, men efter att ha undersökt tåg- och busstidtabeller, valde jag att använda kollektivtrafiken. Så jag planerade resvägen, gick på och av 26 gånger innan jag gick hem. Alla sträckor gick som planerat - i minut, och mitt jobb var mycket miljövänligt tack vare resplanering via telefon och internet.

3. Ökad vindkraft i öst

I Sverige ökade vindkraften med 66 procent och levererade nästan lika mycket makt som helhet kärnkraftverk. Kommer vi snart i Norge?

4. Miljömoped

Det finns några elektriska mopeder på marknaden: snyggt, tyst och miljövänligt. Något som är bra. Det enda problemet är att det finns många som ersätter cykeln med en elektrisk moped och sedan antingen miljö eller hälsa tjänat något på valet.

5. Apple War

Höst är äppelkrig. Du vet att just nu äter, torkar eller gör mask av din äppelskörd. Vi som saknar äppelträd i trädgården kan hitta tröst i säsongens "eplemust", äppeljuice och cider. Men kolla in i butiken att det verkligen är från årets gröda. En bra och lokalt producerad äppelcider rekommenderas! Glöm inte att slipa i närbutiken för att ta norska äpplen.

ADVERT

Mest populära