All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Johans miljöval: Köp Nothing Day och nærfisket sushi

1. Köp gratis dag

Den 27 november har vi en fri shoppingdag, den internationella protesten mot överkonsumtion. Föreställ dig att du inte borde göra någonting denna dag. Nada! Det är inte så svårt alls. Svårare är det att inse att närbutiker, non-stop shops, bensinstationer och internet är öppna på alla timmar, vilket innebär att vi konsumerar mer än vad vi kanske vill. Mer än användbart för oss själva eller jordklotet. Kanske borde vi-introducera alla en ledig dag i veckan. Till exempel söndagar när vi istället att handla tillbringa dagen med barnen, hunden, en annan art eller inte -live gratis nöjen.

2. Home Vacation

Home Vacation är ett nytt ord för semester i hemmet (av engelska staycation). Tanken är att det är bättre för miljön och den nationella ekonomin att besöka våra egna platser och äta på åter stauran-nuter i omgivningen. -Det är ledsen, tror jag.

3. Nära fisken sushi

Allt du inte kan äta från havet finns vanligtvis i en 12-bit sushi. Utrotning hotade arter som tonfisk, svärdfisk och ål är * snarare regel än undantag i dessa små, vackra, japanska skapelser. Till och med jätte kockar tillhör standard sushi. Dessa skaldjur fiskas ofta nära stranden där mangroveskogen knäpps. vilket skadar den biologiska mångfalden och ger ett sämre skydd mellan land och hav. Gör din egen sushi - följ recept för att laga -Tareq Taylor och använda kallrökt lax, stekt rödspätta och matjessill.

4. Dofter i damklänningar

I tolv länder har dammvapen uppsamlats och skickats till ett laboratorium i Sverige. Mer hormonforstyrrenede och cancerframkallande frågor, bland annat ftalater och bisfenol A finns i støvklutene.

Den finkorniga partiklar får vi sedan i oss när vi andas och äta. Små barn som krabbor på golvet och tuggar på saker är mer sårbara. Men du kan undvika damm.

• Köp miljömärke

• Köp Secand hand

• Ta ut

• Fråga i butikerna om produkterna innehåller några farliga ämnen

ADVERT

Mest populära