All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Johns Miljöval

1. Cykel

Mitt senaste biltillbehör är en cykel. En liten vikningscykel som enkelt passar in i bagaget.

När jag måste använda bilen väljer jag att inte köra just nu. Fem kilometer från målet parkerar jag bilen och kör sedan den sista biten. Det finns tre goda skäl till denna kombination:

1. Jag får min dagliga övning.

2. Jag sparar energi.

3. Jag kommer som ett språkligt konversationsämne om cykling.

Det är ingen tvekan om att det är användbart att köra en mil. Men det lönar sig att spara om en liter bränsle? Ja, det gör det. En liter bränsle för en bil innehåller faktiskt energi (ca 13 kWh), till exempel kan man köra en två-watt LED i 6.500 timmar. Med min lilla insats på cykeln har jag sparat energi som kan leda till att min läslampa lyser i 270 dagar.

Dessutom kan jag också ta med min hopfällbara cykel på bussen, tåget och tunnelbanan.

2. Ange en "billig dag"

Försök att välja klimatbrist en gång i veckan om din ekonomi inte tillåter dig att alltid välja den mest organiska och etiskt producerade maten. Välj norsk, organisk kyckling som lever ett bättre liv än sina låga kollegor eller välja nötkött som produceras i ekologiskt jordbruk. Komplement till ekologiskt odlade, norska potatis och rotgrönsaker. Spendera också ett ekologiskt vin, kanske till fredag, som med extra samvete blir ännu bättre.

Läs också:

Medveten och härlig

I en typisk 1960-talshus vid Lillestrøm har en familj insett drömmen om ett blinkande nytt kök i ovanlig design. Alla skåp är ...

3. Släckande strålkastare

För många ljuskällor på vår planet påverkar vildmarken negativt. Migrationsfåglar kommer naturligtvis ut, djur som behöver gömma sig i mörkret utsätts för sina fiender och insekter som inte vilar så länge som det är önskvärt fortsätter att vara i onödig aktivitet. Dessutom kommer du att sakna en vacker stjärnhimmel. Därför titta över belysningen. Stäng av lamporna som inte är helt nödvändiga, installera rörelsedetektorer och försök att skydda armaturerna så att de bara lyser.

4. Stäng av vänteläge

En liten påminnelse.

Kontrollera alla enheter-Hem med dig och upptäck de som använder ström i vänteläge.

ADVERT

Mest populära