All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Joe, polera golvet med te? !

Det finns ingen tvekan om att rena hus och hem är viktiga. Titta bara på hur många nya lanseringar av olika produkter som hjälper oss med just detta.

Tunga marknadsföring krafter i arbetet och vi luras att tro att det verkligen finns ett behov av 14 olika rengöringsmedel, en hel massa antibakteriella sprayer och en skurmedel mer citron doftande än bredvid bli av med damm och smuts.

Men på sistone, mer och mer börjat få öarna upp för alla de skadliga verksamma ämnen och kemikalier som faktiskt finns i de produkter vi använder regelbundet i hemmet, särskilt när det gäller rengöring.

Då är det bra att veta att du faktiskt kan få det både snyggt och hemma med pengar som inte har några skadliga effekter på din hälsa och som också är goda nyheter för din plånbok.

Flera användningsområden

Det finns många exempel på produkter som du förmodligen redan har på egen hand, men du skulle aldrig trodde det skulle också kunna användas för att städa ditt hem.

- Det finns många exempel på produkter som kan användas för betydligt fler syften än de egentligen var avsedda för när det gäller att rengöra, bekräftar rådgivare Håkon Lindahl Future i våra händer Klicka Property.

- citron, vinäger, bakpulver, alla dessa och fler saker är utmärkta när det gäller att få det rent hem utan att använda produkter som i det långa loppet är skadliga för dig och miljön, tillägger han.

MULTI TUNER: Kontrollera allt du kan använda en använd tejp för. FOTO: Trine Jensen

De trick du måste vara

Och det är inte bara ättika och citron som kan hjälpa dig med städning. Enligt webbplatsen Naturallivingideas. Även tepåsar kan användas för mycket mer än att bara göra te.

Här är några saker du kan göra med tepåsarna innan du kastar dem i skräp:

1. Näda trädgården

Lägg använda tepåsar i en hink med vatten och använd blandningen för att vattna dina växter i trädgården - och inuti. Detta påstår platsen, bör säkerligen skydda dem från svampinfektioner som kan attackera växter.

Du kan också göra öppna tepåsar och strö den våta blandningen i påsen på marken runt växterna att gödsla jorden och förhindra skadedjur, såsom möss, börjar att hålla sig till trädgården.

2. Neutralisera Nasty Lukt

Användade tepåsar är också utmärkta för att ta bort dålig lukt hemälskare. Förvara tepåsar i en liten låda i kylskåpet för att avlägsna dålig lukt därifrån eller strö teblad i kattskräpet för att se till att detta inte börjar luktas dåligt.

FJÄR LUKT: Om du har vitlöksklyfta och har en dålig lukt på händerna, gnugga dem bara med en begagnad tepåse. FOTO: Trine Jensen

Garbage Pail kan snabbt börja lukta illa, men när du kan faktiskt bara lägga till ett par som används tepåsar i botten av hinken, lagar hemsida.Då kommer tepåsarna att se till att doften avsväller, eftersom tebladen har en absorberande effekt på lukten.

Pengar och ekonominstitutet, Daily Finance, anser att använda tepåsar också är utmärkta för att absorbera dåliga lukt i skor.

- Sätt några tepåsar i skorna och lämna det över natten. Då tar påsarna upp den sura lukten, och skorna kommer igen att lukta fräscha och bra, förklarar platsen.

3. Skapa ditt eget luftfräschare

Genom att droppa några droppar essentiell olja på använda tepåsar, kan du helt enkelt skapa en egen luftfräschare.

- Perfekt för bil eller kontor, lovar Naturallivingideas.

- Och eftersom de flesta tepåsar kommer ut med en sträng, ja, det är inget problem att hänga upp dem.

Webbplatsen förklarar att användningen av olja på tepåsarna på detta sätt har en dubbel effekt på luften omkring dig.

- Tebladen absorberar dåliga lukter, och oljan kommer att se till att en utsökt doft sprider sig i rummet.

Livsstil Coaching Birgitte Magnussen och journalisten Tina Holt, som har skrivit boken En renare liv, också hålla en knapp för att skapa egna luftrenare istället för att köpa en i butiken.

- Luftfräschare du köper brukar vara fulla av farliga kemikalier och föroreningar, förklarar Magnussen till Klik Bolig.

- Försök bara läsa på baksidan, där märken och texten varnar för "frätande" och "skadliga för vattenlevande organismer". Vad som vanligtvis också anges att komma i direkt kontakt med produkten kan leda till oönskade långsiktiga effekter, tillägger hon.

MATCH: Om du har en dålig lukt i kylskåpet kan du också hjälpa till med detta. FOTO: Trine Jensen

4. Håll husmusen på avstånd

gör Möss gillar inte lukten av te, så att lägga ner några påsar i garderober och lådor, särskilt i köket, kommer förmodligen säkert att hjälpa dig att hålla skadedjur borta.

- Pepparmintteffar är bäst, eftersom mössen verkligen inte gillar denna lukt, förklarar webbplatsen.

- Det är ännu effektivare att droppa lite pepparmyntaolja direkt på tepåsen.

5. Lös upp solidt bränt fett

Det är inte bara Zalo som kan lösa upp brända fettrester från kokkärl och krukor. Neida, gamla tepåsar kan göra detsamma. Så här:

1. Fyll diskbänken med varmt vatten och ha ett par använda tepåsar.

2. Lämna några minuter eller längre om det behövs.

3. Tonåring kommer att bidra till att bryta ner härsket fett utan användning av starka kemikalier och kommer också att lossa matrester som fastnar, så att du gör den ändlösa skrubbning.

6. Ta bort mat från dina händer

Efter att ha klippt mat som lök eller vitlök strider många av oss för att bli av med lukten från våra händer. Löftet inte längre webbplatsen Naturallivingideas.

- Gnugga en gammal tepåse i dina händer och ta bort alla lukter på 1-2-3.

VASKAR FETER OCH PUSSER GULV: Kontrollera varför du inte ska vara så snabb att kasta använda tepåsar. FOTO: Trine Jensen

7. Polering trägolvet

Visste du att den populära drycken är inte bara lugnande och smakfulla, men att det faktiskt också kan bidra till att hålla trägolv din skinande och ganska?

Enligt webbplatsen Apartment Therapy är det mycket bra att tvätta golv med svart te - om du har golv i massivt trä, väl och markera.

- dye tannin i te ger en ljus färgeffekt till ditt golv och hjälper till att ta fram träets naturliga värme glöd, förklarar hemsidan.

Så här gör du:

1. Koka tillräckligt med vatten och lämna 4-5 påsar svart i 10-15 minuter. Innan du börjar tvätta golvet bör du kosta och dammsuga. Låt vattnet och teblandningen svalna och ha lite kallt vatten.

2. Doppa tvättstället eller mopp in i blandningen och försök först på ett litet synligt golvområde för att se hur ditt golv svarar på blandningen.

3. Applicera sedan blandningen på golvet och var försiktig med att följa golvets stabbning. Var försiktig med mängden vatten.

4. Gnugga moppen över fläckar eller repor i golvet, eftersom teblandingen hjälper till att gömma dem. Låt golvet torka.

8. Tvättfönster

Det är inte bara koppar och fönster som kan tvättas med te. Även dina fönster kan dra nytta av en blandning av vatten och gamla tepåsar.

- Spraya blandningen på fönster, speglar och andra glasytor för att lösa upp smuts, fett och fingeravtryck, förklarar Naturliga Living app och fortsätter:

- Torka sedan av med en ren mikrofiberduk för att förhindra strimmor och dammpartiklar.

Växt kött: Även dina växter tycker att det är bra med en kopp te! FOTO: Trine Jensen

hemlagad rengöring

För att skapa egna städare är inte bara bra för din hälsa och inomhusklimat er, men också för din plånbok. I sin bok förklarar Magnussen och Holt hur man enkelt kan blanda sin egen rengöringsspray:

Kök Spray ytorna

Du behöver:

1 citron

2 dl vatten

1 dl vinäger

10 droppar essentiell olja för doft

Hur man gör:

Pressa citronen och blanda saften med vatten, ättika och eterisk olja i en sprayflaska. Skaka väl före användning. Avlägsnar bakterier och smuts. Essentiell olja med citron eller eukalyptus ger frisk lukt.

ADVERT

Mest populära