All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Yeah - storleken har betydelse

Sverige kämpar kraftfull dag, och varken Volvo, Saab eller Sony Ericsson kunna leverera något annat än dåliga nyheter till aktieägare och kunder. Men slappna av. Transmission Audio, ett företag som de minsta har hört talas om förr nu, kan resa runt.

Med sin Ultimate högtalarserie har de producerat några av de hetaste hi-fi-och hemmabio-marknaden, och anläggningen kommer att täcka allt från budgetar till soliga strålar för solidt äktenskap.

Bryt dyrt

Vi vill ta priset så fort som möjligt. Du betalar en miljon dollar per kanal , och eftersom stereomusik nu en gång behöver två sådana kanaler betalar du cirka 12 miljoner dollar för en komplett anläggning. Det gör förmodligen Ultimate till de dyraste högtalarna i världen.

Ultimate är handgjord, och består av totalt tolv separata, skåpsfria dipolpaneler (ljudet skickas både fram och bak på högtalaren). Varje enhet är drygt två meter hög och är uppdelad i "frekvenszoner", vilket innebär att varje del tar hand om ett specifikt frekvensområde:

För att se ett färdigt system, med sex högtalarpaneler per kanal. Varje element tar hand om olika frekvensområden, och hela riggen väger över fyra ton. Se mer

Gissa vikten

Om du tittar på bilden ovan, med L1 / R1 av de allra högsta frekvenserna, L2 / L3 och R2 / R3 tacklar diskant och mellanregister, L4 / R4 styr bas, medan så många som Fyra enheter, L5 / L6 och R5 / R6, består av subwoofers.

Den totala bredden av Ultimate anläggningen är mindre än 11 ​​meter, långt mer blygsam än ljudsystem som kantar många av landets rockscen, och vägar - håll i och dubbel säkerställa golvet i processen - mer än fyra ton!

Varje högtalarpanel innehåller 24 8-tums element, medan subwooferpanelerna har 10 15 tum, vilket bidrar till att trycka frekvensresponsen ner till 15 Hz. Ultimate kan enligt uppgift sträcka sig hela vägen upp till 50kHz, så att få det att finnas en fråga mellan dig och psykoakustik om du tror att det har något att säga - du kan alltid höra så mycket högre än 18-20KHz.

En diskant för tweeter och mellanton består av 24 8-tums högtalarelement.

För att se ett färdigt system, med sex högtalarpaneler per kanal. Varje element tar hand om olika frekvensområden, och hela riggen väger över fyra ton.

(artikel fortsätter under bildserie)

Sex kilowatt

Det skulle vara att driva högtalare med förstärkare har redan i vardagsrummet, så det följer lika bra med sex BP-1 effektförstärkare från Bridge Audio Laboratory. Dubbelmonoförstärkaren ger 500 watt per kanal, för en total muskelstyrka på sex kilowatt.

Det räcker inte, Ultimate är konstruerat för att motstå 12 kilowatt kontinuerligt, med en topp på 62 kilowatt i 10 millisekunder.

Dessa siffror förklarar hur högtalarna kan producera ett skrämmande kontinuerligt ljudtryck på 143 decibel (SPL), med en topp på 146 dB.

Så vitt vi vet är det för närvarande inte många som har hört Ultimate in action och kan låta som en förhärligad Cerwin Vega-anläggning, men det kan också vara att din lokala konsertsal kommer att tävla om du borde vara en av dem som tror att musikhistoriken börjar och slutar med Johann Sebastian Bach.

Källa: Ultimate AV Mag

ADVERT

Mest populära