All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Det saknades bara en sak ... Nu har det fått det!

Jaguar och Land Rover har gått samman för att bilda ett bolag. Detta gör vägen till ett ordentligt fyrhjulsdrivsystem plötsligt extremt kort för Jaguar. Systemet är baserat runt Jaguar 3-liters V6 bensinmotor på 340 hk och är ansluten till ZF dess åtta-växlad automatisk växellåda med en ny fördelningslåda på baksidan.

Se video av Range Rover Evoque i vårt bakprov mot BMW X1 och Audi Q3 här!

Bakhjulsdrift vid normal körning

indragning är i första hand tänkt att komma från de bakre hjulen, så bilarna är bakhjulsdrift under normala förhållanden. När ledningen blir värre och griper mindre, kommer krafterna automatiskt att fördelas mellan hjulen, för att säkerställa bästa möjliga grepp hela tiden. Det betyder att greppet går från 5:95 (fördelning fram / bak) till 50:50 i en bråkdel av en sekund.

Lite som avslöjar operationen

Det är naturligtvis också gjort en massa andra nödvändiga förbättringar, inklusive nya motorfästen, CV-leder, differentialer, spjäll fästen, avgaser och buller minskning av senterdiffen.

18 månaders hårda tester i Arktis har gjorts för att säkerställa att systemet fungerar felfritt och att bilarna har styrkänsla och suspensionen kan förvänta sig av en Jaguar.

Vill du ha en snabb XJ till gibortpriset? Kolla vårt Jaguar XJR-test här!

För de oinitierade visar bara texten bakom bilarna sanningen: 3. 0 AWD. Annars finns det inget att avslöja att dessa bilar har fyrhjulsdrift.

Det lilla "AWD" -märket på bakluckan är det enda som avslöjar att denna katt är flytande på alla fyra. Foto: Jaguar Se mer

Finns endast med 3-litersmotor

Du kanske undrar vad andra motoralternativ finns, men nu, men den här 3-liters som kan levereras med 4x4. Det kan vara dåligt för den som hoppades att du kunde få fyrhjulsdrift med 2, 2-liters eller 3-liters dieselmotorer. Men den goda nyheten är att 3. 0 AWD är fortfarande ett knäckt fynd.

AWD-systemet är endast tillgängligt i kombination med denna motor, en 3-liters 340 hk kompressorstorlek bensinmotor. Foto: Jaguar Visa mer

Bara lyssna här: XJ 3. 0 AWD kostar från 1 368 000 kr och du debiteras med 1 530 000 kr. Blötlägg upp det. 1, 5 miljoner för en topputrustad Jaguar XJ med 340 hk kompressor storlek V6 och fyrhjulsdrift, kombinerad med felfri design och fantastisk inredning! Jag kallar det en rikmannskupp!

Vad sägs om en begagnad fyrhjulsdrift från Jaguar X?

Jaguar XF har nu blivit en fullblod vinterbil med riktiga muskler. Foto: Jaguar Visa mer

Går du till XF 3. 0 AWD, kostar 1 057 300 kr och fullt utrustad är 1 280 000 kronor. Kanske ännu bättre köpa.

För att illustrera det enkelt:

Inleder lotteriet på lördag kallar jag Jaguar Norway Sporenstreks och beställer min nya bil!

ADVERT

Mest populära