All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Det var i juli ändå ...

Användning microfiber

90 procent av vanliga människor tvätta misstag! säger Helge Vangen, marknadschef på Jordanien. Han är inte imponerad av lukten av tvättmedel när han går in i ett nyligen tvättat hus. "Om folk saknar lukten av tvättmedel, lägger de dem i en skål under soffan.

Regeln är tydlig: Torka bör rengöras med torra och våta fläckar ska avlägsnas med våt. Mikrofiber-speciella dukar fungerar lika bra utan vatten eller vatten. Grön tvål och salmilack spred smuts och fett på en större yta. Tvåltester är som mat för bakterier.

Men det bästa argumentet - förutom att det kommer att vara rent, är att du sparar mycket arbete och mycket tid att tvätta ordentligt. Även om Jordanien säger att de vet hur de krav som mikrofiber rengör utan tvål från Technological Institute testar alla mikrofiberdukar på marknaden. Institutet har undersökt hur mycket mikrofiber kommer att ta bort dammet. Efter tvätt med vatten och skurduk finns cirka 1,5 procent damm kvar. En kemtvätt med oljaimpregnerat papper eller mikrofiber reducerar damm till mellan 0, 2 och 0, 5 procent.

Ingen trägolv, laminat eller andra golv för den delen är förtjust i överanvändning av vatten och tvål. Parketten sväller för mycket vatten och om alltför mycket tvål används, blir golvet sömlöst. Om du använder tvål i diskbänken, rekommenderar golvleverantörerna en droppe mild neutral rengöringsmedel, som Zalo eller Sunlight. Det finns förvånansvärda fläckar som försvinner med en fuktig, grov skurduk eller repor.

Mikrofiberklutene är väl markerad med ansökan och färgkod för olika användningsområden, så att ingen av föräldrarna kan ha fel i butiken och sedan ursäkta att de inte kan göra sitt jobb på grund av fel trasa.

Titta på ryggen

När du tvättar är det viktigt att du använder nedre delen så mycket som möjligt och utnyttjar dina ben. Genom att använda en ergonomisk mopp med utdragbar axel sparar du kraft och tillbaka när du tvätter golv, tak eller väggar. Genom att justera längden på skaftet till din kropp kan du hålla ryggen rak och rak under hela tvätten.

I vissa områden behövs det svårare skydds

De bakterier sprider sig och finns i överflöd i den fuktiga miljön i badrummet eller köket. Både duschen, toaletten i badrummet och de våta zonerna i köket kan kräva antibakteriella ämnen. Ofta kan det finnas färre bakterier i badrummet än i köket på grund av värmekablar som torkar vattnet snabbare och förhindrar att bakterier får goda levnadsvillkor.

inte använda mikrofiberdukar tillsammans med exempelvis klor, eftersom det förstör fibrerna i tyget och tyget förmåga att avlägsna smuts, men engangsskluter eller torkdukar som kan motstå klor och bomull.

För mycket fett

Det är inte bara människor som inte har för mycket fett och lime i rören. I byggbutikerna eller i färghandeln hittar du en serie av speciella rengöringsprodukter. Herdins MP 52 har många användbara produkter för kök och badrum. Det kan vara bra att ge diskmaskinen en ren och valfritt fylla det grova saltet för att maximera efter julens stora måltider. Kaffebryggaren och kaffebryggaren behöver ofta avkalkning för att producera bättre drycker - och om du inte packade silvervaran i fjol, se till att det täckta julbordet lyser i ljuset.

ADVERT

Mest populära