All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

"Det började med en vattenläcka"

- Det hela började med en stor vattenläcka i källaren tre till fyra veckor innan vi skulle flytta in, säger Kennet Horgen. Först var nedgången stor, men vi vände om det och trodde ja, det var en bra anledning att renovera och bygga om källaren. Huset var ju från 1960.

med demolerade allt som skadats och torkade ut, valde familjen att bygga på 10-12 m2 i källaren, när Kennet verkade som fasaden verkade lite ur proportion. När han kontaktade byrån för byggprojekt och privata planer i Bergen kommun, visade det sig att i arkiv kommunen varken lägga ritningar eller godkända certifikat för färdigställande, såsom huset nu såg.

- Bra råd var dyrt, säger Kennet. Huset måste dras som det var idag och en ny uppsättning ritningar var tvungen att visa hur vi trodde att vi skulle läggas i källaren.

Ny entré och nytt kök

Han skickade sin fru och sina barn i svärföräldrar och satte sig med en hög med tomma lakan och mycket kreativitet. Han designade först framsidan med en 81 m2 terrass, och detta inspirerades ytterligare. Resultatet blev fler fasad ritningar och ny entré, ny bilaga med ett nytt kök och ett tak interiör med takhöjd hela 3, 6 meter över delar av vardagsrum och kök. Med en fönsteryta i vardagsrummet på 24 m2 och i köket med 18 m2 kommer mycket dagsljus in.

"Vi har inte tillräckligt med regn i Bergen," säger Kennet, vi har bara lite högre luftfuktighet än någon annanstans i landet. Men efter en kostnad / nytta bedömning slutade vi bygga en stor terrass utan tak.

Läs också:

För att reparera fönster

Hämta väder förebygga och se till att göra de viktiga reparationer innan vintern kommer! Vi visar dig hur.

Ej använd spik på terrassen

Först kastade de ett nytt lock och lämnade det nya täckta locket ca. 45 cm utanför grundväggen, isolerad med gjuten Sundolitt och på toppen av protanramatmosfären, sedan dekorerad 28/120.

- Vi använde inte naglar, allt var skruvat, liksom strålskiktet på 2x8, så nu har vi en väldigt stabil terrass.

Variation i det stora terrassdäcket skapade dem genom att ligga diagonalt 45 grader. Räcken är mycket speciell och består av 2 delar. 2x4 tvärsnitt som kolumner, med 1, 10 mellan varje kolumn, sedan 2x2 upp och ner som "nagelslag". Spelen består av 2x4 som klipptes 45 grader och skruvas in i 2x2 naglarna. På toppen av pelarna skärs den till en platt pyramid på 2x8. På toppen av 2x2 lagdes en rostfri stålplåt som täckte överdelar och sidor.

På så sätt såg huset helt i början av terrassen.

Terrassen börjar ta form, men förlängningen är fortfarande inte igång och inget är målat.

Läs också:

Gör det själv - Nytt fönster

Du kan självklart byta fönster. Vi i Villas Hussnekker Jan Ohlis visar dig hur.

Praktiskt och underhållsfritt med rostfritt stålbeslag ovanpå räcken.

Den 24 m 2 stora fönstersytan ger en underbar ljus och vacker utsikt. Här är takhöjden högst 3, 6 meter och tillsammans med fönstren skapar den en extra luftig och rymlig känsla.

Terrassdäcket läggs diagonalt i 45 grader med utarbetade ändringar.

Bergensvær trots - familjen har haft många fina sommarkvällar här.

ADVERT

Mest populära