All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Det började med en platt

hus med anor från 1911 är på 120 kvadratmeter, och bebos av en familj på fyra personer: Kjersti Line, Oddmund Johansen och deras två barn Siri och Mats. Nu hade de ett problem. Familjen var trött på att sitta i soffan bara lite fötter från TV: n. Det fanns inget utrymme för något bord att lägga mat på och den platta skärmen de ville kräva ett större avstånd. På soffan i vardagsrummet kunde den inte placeras eftersom det fanns många fönster som skulle ge bländning. När de inte såg någon lösning, granskade de online för interna konsulter, och genom Ifi hittade de Ellen Skifjeld Lön.

När hon bytte till matsal och tv-rum löstes problemet. Men Ellen hade mer syn på vardagsrummen, både vad gäller möbler och färger. Kjersti målade och Oddmund snatched och vardagsrummen blev fantastiska. Men plötsligt tyckte alla plötsligt att det var hemskt i korridoren. Och det är det första rummet du möter. Så visade det sig. Men ingen har ångrat det.

- Jag skalade och rengjorda för att göra huset synligt lugnare och använda färger för att knyta rummen tillsammans. Det var viktigt att få ett hälsosammare och mer modernt uttryck, säger Ellen Skifjeld Lønnestad.

Ny TV-rum

Det gjordes nya TV-rum i den mörkaste delen av vardagsrummet, där det var middag innan. Här fanns plats för både bra soffor och bord, och tillräckligt med utrymme för den nya 43 tums plattskärmen. Oddmund slog till och med stereoen under TV: n för att få den "skräddarsydd" till rummet.

Eldstaden i hörnet verkade liten och ersattes med en större och modernare, där elden är mer synlig. Detta var också en trevlig eldstad. I stället för den gamla TRÄPANEL, sade Ellen att väggen bakom bör kaklade. "Detta är en duschvägg," tänkte Kjersti, men nu är hon mycket nöjd. Dörren till vardagsrummet ersattes med en skjutdörr som tog mindre utrymme. Alla dörrar som tidigare var i tallet var målade.

Ny matsal

Matsalen flyttades in där det fanns ett TV-rum. Detta blev också bekvämare, eftersom rummet ligger bredvid köket. Ändväggen var både dekorativ och användbar när Oddmund byggt färdiga Ikea köksskåp tillsammans med en själv sammansatt diskställ. De djupa bafflarna håller mycket. Skyddet med glasdörrar har fått sin plats, vilket bidrar till att lysa upp rummet och betonar vackra användningsområden. Hyllorna för hyllorna är fästa med skruvar från insidan av skåpen. Skåpen går inte riktigt upp till taket, men Oddmund har klädt dem i både toppen och sidorna. De blir en naturlig del av rummet, vilket förstärks av det faktum att allt är målade i samma färg som väggarna, bara former.

Extra vardagsrum

Vardagsrummet är indelat i två rum, åtskilda med en buffé.Där det finns de flesta fönster är det en ren mysig krok med goda stolar. Vår och vinter är det särskilt underbart att sitta i den ljusaste delen av vardagsrummet, där solen skiner in genom tre fönster. För att bättre betona formen på fönstren har de blivit utrustade med hissar, vilka är mindre dominerande och ger ett lugnt intryck.

Elegant tid

På korridoren var en skarp rengöring gjord i både möbler och färger. En trång veranda trasades och inrymdes i huvudrummet, som hade en ny och bättre isolerad ytterdörr.

Panelväggen i trappan läcktes ut med gipsskiva och tapeter. Trapporna var målade i bakgrundsbildens färg. Denna färg hittades genom att föra tapetet till färghandlaren och skanna den. Det målades också mellan stegen, medan stegen i sig var trevita.

Tidigare fanns trägolv på korridoren, som gick förskräckt med vattenpinnar efter stövlar. Oddmund fick hjälp från barnen att ta upp hela golvet. Sedan fyllde de buggkällaren med lös leca innan schackmönstrade kakelgolv lades över värmekablarna.

Skåpen sätts i system genom inköp av nya skåp på Ikea, medan skåpen leddes hela vägen upp till taket. På så sätt är skåpen inte bara stora lådor, men en del av rummet, och utgör en fin nisch för sittgrupp. Fönstret hade en mönstrad lyftridå som ett dekorativt element.

Arbetsrum

Från att bara ha ett litet bord till datorn har rummet nu mycket utrymme för arbete och förvaring. Här finns även en integrerad strykbräda i en låda. Möblerna är en kombination av Ikea köksskåp och bordsskivor för kontorsmöbler. För att göra skåpen, 60 cm djupa, matcha 80 cm djupa bordsskivorna, bordsskivorna lades på golvet och drogs runt, och skåpen placerades sedan i dessa ramar.

Handtagen byttes till en mer gammaldags stil, samma som i matsalen. För ett helhetsintryck är allt målat i samma färg som väggen, bara former. Att det sluttande taket, som tidigare var i tall, är målat vitt, ger mycket utrymme storlek och känslan av ljus och luft.

Framför terrassen gjorde Oddmund en bänk som kunde vikas upp eller vikas framför dörren efter behov. Bänken kan vara ned hela vintern när veranda inte används.

Bra råd

Skåp blir mer del av rummet om de tas upp till taket.

För att få alla övergångar förseglade utan sprickor, kan du använda akryltätningsmedel. Med en liten puff av zalo och vatten för att doppa fingret är det lätt att jämna ut gnisten.

Det är en bra idé att vara försiktig med planering och uppladdning av el samtidigt.

Enkla saker som köksskåp skapade på nya sätt kan ge bra lösningar.

För att få sammanhanget och hela huset ska alla tak vara lika, här blev det en glänsande panel av samma färg. Gamla tallörhängen ska målas i färgerna på rummen.

"Allt tar längre tid än du tror. Det är kul att bli bättre för varje ny uppgift. Det är viktigt att vara försiktig med det grundläggande arbetet när du börjar mycket arbete.Med god grund blir allting lättare efteråt, vilket undviker irriterande senare. "

Kjersti och Oddmund.

ADVERT

Mest populära