All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Det måste vara torrt när du målar

I Norge bör du bara måla eller måla mellan april och oktober. Många ställen i landet är ännu kortare, säger målare Eirik Milsem i färgtillverkaren Nordsjö till Newswire. Observera också att det kan vara mycket mer fuktigt på natten än under dagen. Om det är dagg på en rock som inte har torkat ordentligt blir ytan matt och skärmad.


Reparationsskada

Innan du börjar måla processen kanske du vill titta över de ytor som ska färgas. Mögel kan indikera att det är fukt eller gnugga under ytan. Om träet är mjukt eller svampigt, måste brädorna bytas ut. Sprickor i panelen kan vara början på en rotskada. Sprickat trä bör också bytas ut.


Tvätta huset

Ökade mängder nitrat och fosfater i luften ger goda tillväxtförhållanden för svampar och alger. För att förhindra skador bör huset tvättas utomhus minst en gång per år. Innan du målar huset är det väldigt viktigt att bli av med smutsiga. Slurv med rengöring minskar livslängden för både färg och färg.

Däck till bottenväggen

Du sparar dig själv mycket om du täcker marken med plast. Om du gör det kommer du att förhindra eventuella funktionsfläckar som kan vara svåra att ta bort efteråt. Fler tips finns på färgproducenternas hemsida, till exempel www. Jotun. nej eller www. Nordsjön. nr.

ADVERT

Mest populära