All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rea

Det kostar att sälja bostäder

De flesta mäklare tar en provision på din försäljning på mellan 2 och 5 procent. Om din egendom är för 2.000.000, måste du förmodligen betala minst 40.000 kronor till den milda mannen i klänningen. Dessutom måste du vanligtvis betala mäklaren för olika marknadsförings paket, såsom distribution av broschyrer i grannskapet, tryckning av olika material och tillverkningsförsäljningsrapport. Det kan snabbt bli över 10 000 kronor. Betalning för fotografier som ska användas i samband med försäljningen kommer vanligtvis också. Regna med ca 1500 kronor.

Skulle du ha ett värde- och låneskatt på huset från skattebetalaren, uppgår det till cirka 2 000 kronor. Om du vill ha en mer detaljerad hemförsäljningsrapport eller skickrapport betalar du mellan 5000 och 8000 kronor.

Reklam är ett kapitel för sig själv, och du bör bara annonsera på nätet kommer inte att göra det ingraverat i min plånbok. Vi pratar strax över tusenfaldiga. Värre är när du har plats i papper. För en annons i Aftenposten, måste du vid mäklare gärna betala över 7500 miljoner och sedan talar vi om en enda annons.

Sist men inte minst går priset på en eventuell ägarbyte. De flesta företag på den här marknaden tar ett visst försäljningspris på ditt hem, och vissa mäklare lägger till sin egen satsning ovanpå detta. Molnigt med en premie på cirka 4 upp till över 7 promille beroende på om du bor i en lägenhet eller ett hus, och om du har hemma försäljningsrapport på huset eller inte. För en lägenhet såldes för två miljoner, talar vi om en utgift på 8000 miljoner om vi går från en tusendels 4. Sammantaget kostnaderna för mäklare, värderingsman, reklam och ägarbytet, måste du förmodligen ut med över 70.000 Om du har turen att få 2.000.000 för ditt hem.

ADVERT

Mest populära