All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Bubblor på tegelvägg

Den föraktliga frågan kom från en av våra läsare. Vi tog saken till mer tekniska experter på vägg och färg, men ingen kommer säkert bestämma exakt vad detta är eller rekommendera behandling endast baserat på bilden.

Osäker anledning

Det finns flera möjliga skäl; Det kan finnas något om själva konstruktionen eller att fel behandling har använts som stänger fukt inuti.

- Det är klart att det finns fukt i väggen och det saltas ut ur färgen bakom färgen. För att lösa problemet måste orsaken tas bort, jag förmodar väggytorna terrängen och fukt från utsidan tränger igenom väggen och det är orsaken till bubblande. Det kommer inte bara att bidra till att avlägsna bubblor och sedan målning, så kommer det att komma tillbaka, säger Chresten Nielsen målarmästare och CTO på Tikkurila Norge.

Ring i professionell

Han stöds av Nenad Zvanut Key Account Manager på Flügger som rekommenderar att hyresvärden kontaktar en specialist; målare eller mason, som tar en undersökning och finner orsaken.

- Först då kan du beskriva den korrekta saneringsmetoden. Även om du måste betala för sådant samråd är det väl värt pengarna. På sikt lönar det sig att göra det genast, istället för att riskera felaktig behandling och nya reparationer senare, säger han.

ADVERT

Mest populära