All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gård

Istappar finns tecken på att bygga fel

Mest lönsamma är att tillhandahålla löpande underhåll för att undvika överraskningar.

Likviditet

Likviditet är ett viktigt ord i driften av byggnader. Du måste ha tillgängliga medel för att utföra underhåll. Det innebär att hyresintäkterna ska vara tillräckligt höga för dig som gårdsägare att ha något att göra med. På lång sikt är hyresgäster mer lönsamma att ha en något högre hyra för hyresgäster och boende. Fördröjd underhåll som växer upp över öronen, ofta hamna mycket dyrare för dig / styrelse / hyresgäster än det borde vara.

Vikten av planerat underhåll

Många hyresvärdar hyra ut lokaler där kontraktet anges hur mycket hyran kan höjas varje år. Kanske du låter koppel gå för billigt på en marknad där du var glad att du alls fick hyrs ut era lokaler? Då planerat underhåll är viktigare än någonsin. Malermester blir en viktig partner för att genomföra ett antal förebyggande underhållsuppgifter.

Att attrahera nya hyresgäster

En välskött byggnad kommer också att locka nya hyresgäster. Ingen kommer att flytta in i något som ser blekt ut. Om hyresintäkterna inte sträcker sig kan du behöva titta på andra finansieringslösningar. Men du kan också se efter andra inkomstkällor. Har du en vägg som kan hyras för reklamändamål? Kan det vara lämpligt att träna ut parkeringsplatser för uthyrning? I kooperativ och bostadsrätter bör arbetat upp en underhållsfond så att varje reparation blir en diskussion om ökningar i hyra / gemensamma kostnader. Titta runt och se vilka investeringar du kan göra för att tjäna mer intäkter. Det kan hjälpa dig att tjäna intäkter som kan hjälpa dig att investera klokt i underhåll.

ADVERT

Mest populära