All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

ÄR ditt hem klädd för extremt väder?

Kranens fasad eller klädsel är ett fasadsystem som ger en tvåstegs tätning av fasaden och säkerställer god ventilation och förhindrar fuktskador.

Tvåstegssystemet bygger på principen om en vindruta inuti och en regnrock ytterst med ett luftgap mellan. Systemet är mycket lämpligt för nya och stora fasader, men även för rehabilitering och privat bostäder.

Principen för luftad fasad är att ett luftgap bildas vilket säkerställer att fasaden dräneras och förblir konstant ventilerad.

Denna princip är särskilt lämplig för utsatta områden, eftersom ytterhöljet bildar en väderhud, en regnrock som inte släpper in fukten i själva byggnaden.

Regnskyddet skapar en ventilslits som effektivt förhindrar fukt i den underliggande strukturen.

Steni fasadpaneler monterad som luftad fasad ger en ungefär underhållsfree fasad.

Fasadfasaden är fasadlösningen som Steni rekommenderar mest för nya byggnader och är särskilt lämplig för användning i utsatta områden. Steni producerar en hel samling fasadpaneler med ett brett utbud av ytor.

Steni fasadpaneler monteras som ventilerad klädsel på impregnerade trädörrar eller på aluminiumprofil eller stålprofil. Detta ger en fasad där det finns ett luftlager mellan fasadplattan / regnrocken och vindrutan.

Steni fasadbrädor kan användas för både tunga och lätta väggkonstruktioner, samt nya byggnader och rehabilitering. Det är ett optimalt alternativ för redan välisolerade byggnadsramar som kräver en stark och ventilerad fasad.

Länkar:

Steni har ritningar, detaljer och monteringsbeskrivningar av fasadskivorna.

ADVERT

Mest populära