All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

ÄR din hantverkare som han påstår sig vara?

Det finns tyvärr hantverkare som marknadsför sig med expertis som de inte har. Detta kan få allvarliga följder för konsumenterna.

Därför har Direktoratet för byggkvalitet (DiBK), Rådgivande nämnden för Wet Space (FFV) och Masters Letters slått samman och lanserat webbplatsens kompetenskontroll. nej för att hjälpa konsumenten.

På webbplatsen kan du enkelt kontrollera om hantverket har den expertis som de säger att de har.

- Vi får dagliga klagomål om jobb som har gått fel, och i våtrum har det stora ekonomiska konsekvenser. En stor del av förfrågningarna beror på det faktum att den verkställande hantverket inte har tillräckligt med färdigheter för att utföra jobbet och ofta har mer kompetens än han har haft. Med detta samarbetsprojekt vill vi skydda konsumenternas intressen så att de inte behöver hamna i trubbel. Undersökningar som gjorts på fältet visar att arbete som utförs av skickliga hantverkare med färre färdigheter saknas än där kompetensen är otillräcklig, säger vd Academy of Sciences of Våtrom Cato Ove Karlsen.

På kompetenskontroll. nej, du kan enkelt kontrollera om hantverket har kompetens i ordning. Illustrationfoto: Getty Images.

- Central godkännande har valt att samarbeta med mästerskapsordningen och det godkända våtföretaget, vilket kommer att bidra till att fokusera på kvalitet och allvar. Det borde vara en säkerhet för konsumenter att välja ett företag som godkänts av dessa system. När konsumenter hittar företag i vår kompetenskontroll. Nej, de ser till att företagen har den expertis de säger att de har. Om konsumenterna också följer handskriven rådgivning. nej, det här kommer att öka konsumentsäkerheten och färre fall där projekten har fel, säger Steinar Fretheim, generaldirektör för byggkvalitetsdirektoratet.

- Mästersmärket står för allvar, kvalitet och säkerhet. Alla betjänas av seriösa leverantörer av hantverkstjänster, och med detta joint venture kommer vi att underlätta för konsumenter att hitta de seriösa och kompetenta aktörerna. Konsumenterna borde vara i tjänst. Om något låter för bra för att vara sant, är det förmodligen det. Att missbruka mästerskapet och markeringen är olagligt och kan bli böter, säger informationschef Roger Nyborg i Mesterbrev.

ADVERT

Mest populära