All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

ÄR detta världens coolaste kyrka?

Modernt, minimalistiskt och med inslag av roligt design och humörfärger. Det är snabbt att tro att det här låter som en nybyggd funkus eller stadslägenhet. Men det är bara när man ser bilder från utsidan av detta unika hem i staden Veldhoven i Nederländerna och inser att det verkligen är en gammal kyrka.

Enligt arkitekt- och designplatsen Arch Dail, den gamla nederländska reformerade evangelistkyrkan i Haarlo, utanför Veldhoven, som har fått nytt liv som ett modernt familjehem. Med hjälp av Leijh Kappelhoffs innovativa arkitekter Seckel van den Dobbelsteen.

Att behålla den gamla, tillföra något nytt

För båda ägarna av unika inbyggda och även arkitekter som fick i uppdrag att göra kyrkan till hemmet, var det en viktig punkt att mycket av det som var gammal och unik byggnad bör bevaras.

- Mycket av byggnaden, som går tillbaka till 1928, var i gott skick, ren byggteknik, förklarar arkitekt Kappelhoff till platsen.

- Men det krävde viss restaurering på fasaden och klocktornet.

Familjen som hade köpt den numera nedlagda kyrkan hade fallit för både storlek, placering i ett idylliskt bostadsområde i utkanten av staden och de stora detaljer som tak i trä. Förutom de gamla dörrarna och de böjde fönstren hade alla de ursprungliga färgade glasögonen intakta.

STUE: Men så mycket utrymme att rymma på, familjen kunde välja möbler som var stora och rymliga. Foto: FOTO: Vincent van den Hoven

BRA MED PLATS: Även om familjen hade totalt 1100 m3 att hyra på, skulle de inte dela kyrkan i för många rum. Foto: Foto: Vincent van den Hoven

Öppet

En annan önskar familjen hade var att kyrkan, som mätte hela 1100 m3, inte delas upp för mycket, så som behåller den unika känslan av rymd och plats.

- Genom att hålla de flesta av rummen öppna och undvika onödiga väggar maximerade vi också dagslyset som flödade fritt runt huset, förklarar arkitekten.

- Så utmaningen var att få zoner och definiera dem på ett sätt som fungerade utan att behöva skapa stora fysiska skillnader.

Interiördesignen Interiorholic förklarar arkitekt Kappelhoff:

- Projektet var att ta bort, isolera och inreda. Och resultatet utgör i alla avseenden mottot av familjen som bor där "Ta hand om ditt inre barn, leva enkelt, spela, utforska och alltid vara lite stygg"

Inbyggd mezzanine och trappa

Hämta arkitektoniska tillägg byggdes in i det stora öppna rummet i kyrkan.

- Det var som sagt ett medvetet val att inte fylla huset med rum, förklarar Kappelhoff.

HUSKE: Den här familjen anser att det är viktigt att kunna leka lite varje dag. Foto: Foto: Vincent van den Hoven

HOME: Familjen skulle inte ha alltför många väggar i huset, så de flesta av rummen är öppna för varandra.Foto: FOTO: Vincent van den Hoven

LUFT: Det stora öppna utrymmet ligger på en höjd av 1100 m3. Foto: Foto: Vincent van den Hoven

- Fokus låg på att minimera de behov du har bo över många olika rum, men mellanvåningen har utformats för att skapa en mer privat och avkopplande zon, där du hittar en soffa, sovrum och badrum.

DEN RÖDA RUM: Korsa väggen och inskriften "Holy Shit"; De som bor här tar inte saker så högtidligt. Foto: Foto: Vincent van den Hoven

Steps döljer många rum

Den mest anmärkningsvärda inredningsdetalj du märker i det stora rummet är den unika specialkonstruerade trappor.

- Trappan är både ett nödvändigt och roligt element i inredningen, förklarar Kappelhoff.

- Det fungerar faktiskt inte bara som rumdelare, men det döljer också rum och funktioner som garderober, förråd och inbyggda kök. Dessutom tjänar en av väggarna som ett slags utställningsvägg, där familjen kan visa upp sin stora samling Modern Art

Den mest iögonfallande med de särskilda trappan - som leder upp till mellanvåningen och ett litet hörn där man kan söka lugn och Varje dag - är färgen. Rödaktig är en färg som ofta är förknippad med synd och lust, och kanske inte det mest naturliga valet att falla för användning i en kyrka?

- Färgschemat var paret som tyckte att det skulle vara både en spännande och humoristisk touch på inredningen.

Stark design - men glöder också i ögat

Den röda färgen går vidare till andra detaljer i familjehemmet. Huvudfärgen är utan tvekan vit, men dessutom används färger som mörkgrå och material som betong och trä.

RÖD: Den röda färgen används runt flera ställen i hemmet och förbinder interiören tillsammans. Foto: PHOTO: Vincent van den Hoven

SOVRUM: Som i sexiga boutiquehotell kan du också bada i det här sovrummet i sovrummet. Foto: PHOTO: Vincent van den Hoven

FORTAPTE SAUER: Sauer i tre pryder trädgården utanför den omvända kyrkan. Foto: PHOTO: Vincent van den Hoven

- Allt material som används i huset är enkelt, funktionellt och budgetvänligt, förklarar Kappelhoff.

Det här huset är extra speciellt

- Golven är gjutna i betong och originalplankor från kyrkan brukade klä trappan. För köket, tillbringade vi en hel del av rostfritt stål, och dessutom finns det platser där vi har använt glas, både för att hålla flödet av rymd och ljus, men också för att glas som material passar med det enkla och strama uttryck som du ville skapa.

Det finns ingen tvekan om att projektet för att bo i kyrkan visar både humor, respekt för byggnaden, kärlek till design och inte minst kreativitet.

- Vi fick spela lite med det faktum att den här gången var en kyrka, förklarar arkitekten.

- Något som återspeglas i namnet på trappan, "Starway att ha kul", swing med trycket "Swinging syster", för att inte tala om trycket med "Holy Shit" i toaletten.

I trädgården utanför huset finns också en massa tre får, som representerar Bibelns "Lost Sheep".

Trädgården är modern, det också, med blomkrukor gjorda av tegelstenar som blev över efter restaureringen av byggnaden.

- Uthuset är gjord av en gammal container, förklarar Kappelhoff.

- Detta är integrerat i träridån som löper runt och har ett gräsbevuxet tak som också kan användas som en trädgård.

Läs också:

Här är Norges dyraste bostadsområde

Här hittar du de mest välsmakande interiörbilder

CONTAINER: Förlängningen, som är gjord i ett gammalt container har fått tag på gräs. Foto: Foto: Vincent van den Hoven

MYTT OCH OLD: Arkitekterna har unikt lyckats behålla mycket att den ursprungliga med kyrkan, trots modernisering. Foto: FOTO: Vincent van den Hoven

NYHET: Ta reda på hur man gör kyrkans moderna hem. Foto: Foto: Vincent van den Hoven

Denna högen döljer ett unikt hem

De bor i en gammal järnvägsstation

Detta residens utsågs till världens finaste år

ADVERT

Mest populära