All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

äR taket klart för vintern?

Det äldre taket, desto mer medvetet bör du vara när du kontrollerar taket före vintern. Foto: Colourbox.

- De flesta tak idag är bra, men ju äldre de blir, desto mer uppmärksamhet ägnas, säger Håvard Hamansen Wallestad, marknadsföring Alsvåg Plater.

Här rådgör han med vilka tre saker som ska kontrolleras på taket före vintern:

  • Kontrollera om snöskotrar och takutrustning är ordentligt placerade och fästade ordentligt. Allt på taket är utsatt för hela året, så kontrollera om packningarna ser bra ut och om skruvarna är ordentligt ordnade.
  • Kontrollera om rännor och avlopp är i ordning så att de inte blockeras, att de är ordentligt fastsatta och att det inte finns några läckor. I många delar av landet finns det mycket snö på taket hela vintern, och detta kommer att falla igen.
  • Se röret, nockplåten, luftning, etc. Risken för läckage är närvarande, speciellt om tätningen runt skorstenen förfall upp, och detta kan vara svårt att upptäcka inifrån. Alsvåg Plater rekommenderar att man kontrollerar sådana saker en till två gånger per år.

Konsumentinfo:
  • Alsvåg Plater, Tel: 76 11 00 30, www. Alsvåg. nej
  • Nomo Snøfanger, tel: 971 92 220, www. snö propp. nej
  • Plannja, tel: 23 28 85 00, www. Plannja. com

Läs också:

Blommor i festen atmosfären

April och maj är festligheterna över några. Vi har en bekräftelse, bröllop, den 17 maj och just att våren har kommit för full är en tillräckligt bra anledning att ...

ADVERT

Mest populära