All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

äR partiet golvet osäkert?

är arrende osäker?

  1. Den nya lagen
  2. Bifoga avtal som undertecknats efter 1 / 1-1976
  3. Bifoga avtal som undertecknades före 1976
  4. Vid fastställandet perioden är över

Lödder dig genom bostadsannonser söker bostäder eller stuga du kommer emellanåt över Följande pass:

"Site Type = Fixed Site".

Denna lilla mening kan räcka för att skrämma potentiella köpare från att förverkliga sitt drömhem.

Men vad betyder det egentligen?

Efter en runda av samtal till några av huvudstadens välkända mäklarfirmor, fann vi snabbt att kunskap om området var inte särskilt bra.

De sa bara: "Ja, med tanke på att du kan köpa bostäder eller stuga på arrenderad mark, måste du sitta bra med partsavtal". Lite mer kunskap om vad festen egentligen menade var tyvärr lite av det.

Vi kontaktade därför Norsk Kabinförening och deras juridiska ombud, Gunnar Svendsen , för att få hjälp.

Vad menas med fester?

Om du har en stuga eller hem som står på arrenderad mark, betyder det att du hyr tomt av markägaren, och betala en årlig avgift till honom.

Ägaren till tomten heter "fest", medan som ledare kallas "fest".

Det är viktigt att skilja mellan montering av hem- eller fritidsutrymme och för andra ändamål. Idag kan ingen fastighet bifogas bostäder eller fritidshus under en kortare period än 80 år. Om det inte finns något om festtiden i kontraktet, då är festen 80 år, en överenskommelse om längre festtid accepteras givetvis. Var medveten om att reglerna om minsta Fixtur inte gälla för avtal som ingås före den 1 januari 1976.

Fester du landar för andra ändamål, kan det fortfarande komma överens kortare match, det vi dock inte kommer att ta upp här.

Vi har tänkt på följande problem:

  • Slängs du bort när festen är över?
och hur avgiften kan ändras. När det gäller förändringar i hyresavtalet, finns det tre år som är avgörande:
  • Bifoga avtal som undertecknades före 1976.
  • Bifoga avtal tecknats efter 1 / 1-1976, och fram till idag
  • Den nya lagen från 1996, ännu inte gjuten i kraft.

Parternas rättigheter

Parternas överenskommelse kan parterna bestämma vilken domstolsordning parten ska ha. Är det inte gått något om detta, har du att trygga rätten att använda marken i enlighet med syftet för den typ av marken i fråga. I praktiken, nästan som om du var ägaren till tomten.

Som parti har du också rätt att överföra rätten till en fest till en annan. Den nya parten måste ändå godkännas av ägaren, men han kan bara neka när det finns anledning att göra det. Detta kommer i praktiken att inträffa mycket sällan.

Kontakt expert

Är du funderar på att köpa egendom på arrenderad mark, är det första råd att sätta dig långt in på överenskommelse.Efter att ha plockat igenom den här artikeln ser du dock snabbt att det är värt att låta en professionell fest hjälpa dig att förstå innehållet i partavtalet.

Vi fick en bra hjälp från Norges Hytteforbund , och de kan också hjälpa dig. Ett annat alternativ är att kontakta en advokat som har erfarenhet från området. Vårt intryck är tyvärr att mäklare mest inte vet tillräckligt om detta.

ADVERT

Mest populära