All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

ÄR det för tunt?

Är det trångt om utrymmet i ditt kök? Det finns ett antal mindre apparater på marknaden, som passar hemmen där varje kvadratcentimeter räknas.

Men är de små variationerna lika bra?

När den danska konsumenttidningen Tænk testat fristående diskmaskiner fick de bästa modellerna endast 44 av 100 tillgängliga poäng. Lyckligtvis var resultaten inte lika besvikelse för de tre smala modellerna som testades. Men det sa, det haglade inte med beröm från testpanelen.

Diskmaskin Tvätt: Dessa bör du styra

Det bästa av de smala modellerna är från Siemens. Modellen SF45T251SK är bara 45 cm bred. Det är dock lika djupt och högt som vanliga diskmaskiner för bänk så det passar lätt in i köksskåp.

Den värsta slimline-modellen är dock en av de värsta testpaneler som testas. Den nästan fantastiska energimärkningen (CBC - nästan ingen apparater utgör minst en A) är en första indikation. Och förbrukningen av vatten och el hjälpte inte resultatet: varken tvätt eller torkning var särskilt bra.

I Danmark är de tre maskinerna ungefär lika stora, medan Siemens-modellen är hemma i hemmet betydligt dyrare än de andra två.

Vattenskada rekord förra året. Nya produkter ingen garanti

Test av smala diskmaskiner
Modell Totalbetyg Energimärkning Ease Noise Billigaste pris Dealer
Siemens SF45T251SK 56 procent AAA Bra Mycket bra 7. 495 Elprice. com
Electrolux ESF 46010 53 procent AAA Bra Medium 5. 379 Witegoods. se *
Whirlpool ADP 537 19 procent CBC Medium Medium 5. 798 Best-buy. nej
* svensk hemsida. Källa: Tänk. dk, prisguide. nr. Priser erhållna 23 mars 2009. Vi förbehåller oss rätten att sälja produkter och prisförändringar.

är Maskinerna utvärderades på följande kriterier: pris, energimärknings, tvättning och torkning förmåga och tidsförbrukningen (både för økoprogram och huvudprogrammet), vatten och elförbrukning, användbarhet och buller.

ADVERT

Mest populära