All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

ÄR det dags att måla huset?

När måla huset bör du tänka över vilken färg du väljer.

 • Ett hus är sällan en byggnad i ensam majestät. Du måste vara uppmärksam på grannar och kulturlandskap.
 • Färger som grönt och blått bör undvikas eftersom det skandinaviska ljuset kommer att förbättra färgerna.
 • Röd är en populär men svår färg. Ett hus som är färgat rött med däckbåtar kommer att falla inom några år. Välj därför en lämplig produkt. Heidi Sørensen från Painting Color Store rekommenderar akrylfärg.
 • Röd är också en utmaning eftersom det är svårt att skapa riktig färgning.
 • Sorensen tror också att man bör vara noga med att inte måla vita huset eftersom: vit mest framstående och markeras i Nature, mörka fönsterrutor är mycket synliga och eftersom vit avslöjar allt i förhållande till skuggor, struktur, rost och liknande.
 • Om du väljer vit väljer du en dämpad ton av vit.
 • Du bör köpa en färgkryssruta så att du kan göra ett sprinklerprov innan du bestämmer dig. Då betraktar du färgen i olika ljus.

I artikeln välja lämplig färg till huset hittar du flera tips för att färgval när måla huset

Här får du flera målning tips från Jotun och överblick av de mest populära färgerna.

På Jotuns hemsida hittar du också din egen färgplockare som enkelt låter dig prova nya färger på huset.

Läs också:

Hur bli av med svampar och alger

Svamp och alger kan skada träet i ditt hem. Så här blir du av med problemet.

När ska du måla huset?

När man målar huset är det viktigt att både vädret och temperaturen är korrekta. I artikeln När ska huset målas? Heidi Sørensen från Painting Color Store ger följande råd:

 • Det är inte bra att måla i för varmt väder. Måla aldrig i mitten av solen.
 • Färg som appliceras på en ordentligt varm vägg kan visa sig. Dessutom blir färgen tunnare när den blir het.
 • Du kan måla vid temperaturer över 20 grader så länge du bor i skuggan.
 • Molnigt väder med 15-16 grader är bra skadlig kod!
 • Det kan vara fuktigt om nätterna. Därför bör du avsluta färgen tidigt på eftermiddagen så att den inte dagg på färgen innan den torkar.
 • Fukt i trä bör inte överstiga 15-17 procent.

Förbehandling och priming:

Nya beläggningar behandlas omedelbart och inom 3 veckor med pigmenterad oljepriming. Om det är över 3 veckor före behandling kan det vara nödvändigt att tvätta med, till exempel, Jotun Power Wash (skölj väl med rent vatten).

Ta bort en lös fiberfilm med en platt stålborste. Den bör borstaras för massivt trä, annars blir ytbehandlingen sämre mot substratet.

Applicera svamp och alger.Detta torkar upp på väggen innan vidare bearbetning. Det bästa är att behandla bordsskivorna innan du börjar.

Alla fuktiga ställen (ändar, mynt, skuggade krokar) appliceras, till exempel. Tinova V Impregneringsolja innan hela ytan är jordad.

Behandla ändväggarna Det är viktigt att behandla utklippen / sluta till extra försiktigt, 3-4 slag våt-i-våt. Detta ger god tätning av ändväggen och extra skydd mot råtta.

Läs också:

Ta hand om ytterkläderna

Tuffa klimatförhållanden sätter utsidan av huset på svåra försök. Förebyggande åtgärder och korrekt behandling krävs därför för att undvika svampar och ...

Tidigare målade ytor

Tvätta noga med, till exempel, Nordsjö Husvask. Det tar bort fett, smuts, svamp och alger, eftersom det droppar substratet och ger en bra vidhäftning för ny färg. Ta bort all lös färg och på grund av träarbete.

Avsluta behandling / toppskikt Applicera tvåfärgad oljemålning på odefinierad klädsel. På planad beklädnad, eller klädsel med plana detaljer, applicera tre lager på den valda produkten. Jotun rekommenderar Optimal och Drygolin Extreme. Välj en färg som matchar typen av hus och omgivningen.

Nordsjö En: Svanenmärkt akrylfärg. Håller färg och glans i 16 år. Utmärkt för det nordiska klimatet, torkar 1 timme efter ansökan.

Drygolin Extreme Oilify är en extremt väderbeständig oljefärg av högkvalitativt exteriör trä som har förbättrade fotoskydd, unika konserveringsmedel därigenom långa underhållsintervall.

Läs också:

14 fantastiska DIY projekt med guld sprej

Allt som glitrerer är guld, sägs det, men det är faktiskt möjligt att få de flesta att skina som guld. Här är 14 exempel på hur otroligt bra interi ...

Flügger 98 aqua, massivt träskydd på vattenbasis.

Flügger 99, massivt träskydd på oljebasis.

Visir Pigmenterad är en vattenavvisande speciell primer som innehåller kraftfulla medel mot rötsvampar och film konserveringsmedel mot ytan svampar.

Tinova V Premium: Används om du är osäker på fundamentet, eller borde måla ferdiggrunnet panel (och du vet inte eftersom ingen används Bibehåller färg och glans under 14 år En akrylmålning med olja

Tinova VX +... ! två i en är ytan bare trä, du behöver inte fundera först -... 2 lager av detta är tillräckligt en hybrid färg som består av grundfärg och täckfärg i en enda behållare Bibehåller färg och glans i 12 år

Drywood har lyckats få minskad oljemolekyl ner storleken på en vattenmolekyl, så att oljan upplöses 100% i vatten. färgen får också vattenkvaliteter och rör sig som vatten. Vad händer när du spruta vatten på obehandlat trä Ja, drar veden. och samma sak händer med Drywood färg. det tränger in i träet, vattnet avdunstar kontrollerat och färg får en otrolig vidhäftning som inte fly. Men primer och två lager (standard rekommendation) har Drywood måla en hållbarhet i Norge på 12- till 16 år!Tidigare tillgänglig endast på den professionella marknaden.

Leverantörsinfo:

www. Drywood. com

www. Jotun. com

www. Nordsjön. com

www. Flügger. com

ADVERT

Mest populära