All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

ÄR det möjligt att mäta en Formel 1-bil med en laserpistol?

När vi testade BMW M5 och Mercedes-Benz CLS 63 AMG nya Rudskogen tidigare i år betalade vi en relativt respektabel tid på 1: 42, 9 med Mersja. Vi blev relativt chockade när vi hörde att banan var 18 sekunder snabbare, satt av Christer Gislerud i hans Stealth B6. Därför tog vi förutsägelserna om Formel 1-bilens teoretiska varvtid med en god dos salt. Vissa hävdade att det kunde klara 1: 10 ... Det borde inte vara möjligt! Eller?

Titta på video från Rudskogen Motorfestival här!

Några månader senare står vi på Rudskogen och Red Bull teamet bränder upp vad som kan kallas motorsport Holy Grail, en äkta fullblod Formel 1 bil. En Red Bull RB6, samma som Sebastian Vettel och Mark Webber som användes under användning under 2010-säsongen.

Torra fakta: 620 kg tjänstevikt med förare, en 2, 4-liters V8 med vecko effekt (förmodligen väl över 700) som inte träffar varvtalsbegränsare innan 18.000 varv. Vi pratar om en bil som har mer hästkraft än vikt i kilo, så det kommer att gå iväg. Och det gör det. Bankkortet bryts sedan till graderna, med en gnistrande tid på 1: 10, 020 ... Men hur hög hastighet höll bilen?

Den tidigare track recorden fastställdes av Christer Gislerud i den här bilen, en spinnande Stealth B6. Foto: Espen Stensrud mer

Rudskogen har blivit en mycket teknisk bana med två raka drar, en förbi depån och den andra på väg ner för backen mot "Anxiety Curve", en lång högersväng som kräver en god dos mod att övervinna den höga takt.

Red Bulls päls hade gott över 300 km / h förbi depået. Ljudet var milt genomträngande ... Foto: Stein Inge Stølen mer

Redaktör Espen Stensrud sker först på en, sedan den andra långa bogsering utrustad med modern laser mätutrustning, motsvarande polisen sina laservapen, och upptar utrymme. Är det möjligt att få en mätning? Klicka på videon och ta reda på det!

Efter att ha brutit bankkortet med tid 1: 10, 020, firade föraren Sebastien Buemi med publikvänliga munkar runt fältet. Foto: Espen Stensrud mer Efter avslutad enheten måste vara Formel 1 bil kyls med brandsläckare och handfläktenheten för att förhindra överhettning. Foto: Espen Stensrud Visa mer

ADVERT

Mest populära