All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

ÄR det bra nog som TV?

[Indigent Object (NAV)]

Vi börjar med det positiva: När vi kopplade TV: n till vår testversion av Kraftar ny kabel-tv-mottagare och mottagna signaler via CanalDigital, det fanns ingen hugga på bilden. Det var ingen överraskning: För det första är det svårare att upptäcka att haka på mindre skärmar än på en 42-tums, och dessutom förstärks din TV-signal när den går via en digital dekoder.

Eftersom den angivna svarstiden inte är längre än 25 millisekunder var vi glada över hur det skulle vara för vanliga analoga tv-signaler. Lyckligtvis blev vi inte besvikna. Återigen var tendensen för hackade bilder minimal. Vid denna tidpunkt levererar TV: n varorna, och är ett annat tecken på att du inte ska gå för mycket i specifikationerna. Det fungerade bra.

Kontrast, detaljnivå och synvinkel

Jämfört med de bästa LCD-TVarna, är det särskilt på svart nivå som Dell TV kunde ha haft mer att fortsätta. I praktiken är den inte helt svart, men mer mycket mörkgrå.

Dell TV är säkert ljusa år bättre än LGs alternativ på denna punkt, men det är ingen tvekan om att detaljnivån i mörka partier kunde bli bättre.

Den svagaste punkten på Dell TV är dock visningsvinkeln. Om du placeras på tv-rummets sida kommer TV-bilden att bli suddig och oklart. Om du vill utnyttja Dell-modellen fullt ut måste du sitta precis framför TV: n i rätt höjd. Men den svängande foten på TV: n kan åtgärda problemet mycket.

DVD-uppspelning

TV: n har två ingångar plus i vår bok, och de var de som vi använde när vi tittade på DVD. Detta fungerade helt smidigt.

Bild-i-bild, teletext och fjärrkontroll

Med sina två TV-tuners, erbjuder Dell TV bra bild-i-bild-funktioner. Du kan titta på två tv-kanaler samtidigt, eller växla mellan TV och DVD, eller TV och PC. BIB-funktionerna är också mycket enkla att använda, vilket bidrar till vår bok.

Även text-TVen gör ett bra jobb, vi hittade inte ut hur många sidor minne det har, men det arbetar åtminstone tillräckligt snabbt. En minus är att text-TV inte har ett splitscreen-alternativ. Här har du antingen fullständig text-TV eller en mixlösning där texten blir transparent ovanpå TV-bilden. Det fungerar bra när TV-bilden är mörk, men blir lätt oläslig när TV-bilden är ljus.

Fjärrkontrollen är av den snygga sorten. Men det ser inte bara ut, det är också utrustat med ett antal praktiska snabbtangenter som fungerar bra. Till vårt stora nöje var det också utrustad med bakgrundsbelysning på sifferknapparna. Det är definitivt läckert, men vi undrar varför Dell inte tog steget helt och sätt på alla knappar.Det är trots allt inga problem att hitta nycklarna 1-9. Vad som kan vara svårt att hitta under mörka filmkvällar är skärmstorleksknapparna etc. Det är dock ett långt steg i rätt riktning.

Men med fjärrkontrollen är det lite mer picky än vi vill. Med andra ord bör du peka direkt på TV: n för att få det att reagera. Men när du håller den i rätt position är svaret snabbt.

Övergripande har vi varit nöjda med Dell TV så länge, vänligen klicka på länkarna nedan för att fortsätta provet:

  • Imponerande som en PC-skärm
  • Slutsats och tecken
  • Visa stora bilder från testet < 999>
ADVERT

Mest populära