All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

ÄR kaffet på bensinstationen något tess?

Kaffe är inte kaffe. Under alla omständigheter var vi medvetna om att vi hade en snabb introduktion till laboratoriet hos Norsk Kaffeinformation (NKI). När konsulten Ole J. Sønstebø inte utbildar och tränar, är han glad att testa kaffemaskiner och annan kaffebryggare.

Kaffeinformationskontor

De flesta kaffe- och kaffebryggare är medlemmar i NKI, ett informationsbyrå för kaffe. Har du en kaffebryggare med "Godkänd" markera du ser till vänster under, du vet att kaffe bryggs med rätt tid och temperatur.

Kaffemaskiner med märket till vänster är testade och godkända av Norsk Kaffeinformasjon. Etiketten till höger säger att kaffet uppfyller ett antal krav som fastställts av NKI. Visa mer

När du handlar för kaffe i affären kan du leta efter varumärket till höger. Göra detta märke på en kaffe, betyder det att tillverkaren är:

  • elementet vid NKI
  • kaffet har en rätt standard grind
  • tillverkaren rekommenderar korrekt dosering (ca 60 gram kaffe per liter vatten)
  • restfukt kaffet är under 4 procent
  • tillverkaren rekommenderar regelbunden rengöring av köksutrustning, användning av en godkänd producent och informerar om god förberedelse regler

Hur vi testade?

För att göra kaffe testet som neutral och enkelt som möjligt, har vi tagit en vanlig kopp svart kaffe utan mjölk eller andra väl. På det sättet kan vi koncentrera oss på det viktigaste, nämligen smak, hygien och rengöring. Priset är inte det viktigaste eftersom de flesta kaffekoppar kostar 20 kronor (med undantag för Skal som kostar 25 av en eller annan anledning).

Resultat:

(OBS. Vi ger felaktig i videon att vi kör tester kallas Uno X. Detta är ett missförstånd, eftersom enheten har Uno X logotyper, medan kiosken tillhör YX (tidigare Hydro Texaco))

ADVERT

Mest populära