All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

ÄR budrundan varm?

Är budrundan varm?

 1. Förbättring betalar inte
 2. Studio = risk
 3. Områdena människor rör sig från
 4. Här är det genomsnittliga priset för småhus
 5. Här är det genomsnittliga priset på lägenheter

Även om mycket få homebuyers syftar endast till att tjäna pengar vid köp, skulle ingen vilja vara i jumbo-klassen när avkastningen på investeringen beräknas. De flesta tror att värdet ökar i hemmet kommer att hålla takt med andra hem, så det är relativt lätt att byta bostad när nya behov uppstår.

Om du nickar ett erkännande av detta har vi några tips för när varningsklockorna ska börja ringa om budgivningen kommer ut ur den heta typ, och skicka bud i stratosfären.

Viktigast: Din plånbok

- Innan vi köper TV-apparater och bilar, vi gör den mest grundliga forskning, ringa runt och ringa i förväg oss

på priser och kvaliteter, medan bostadsmarknaden vi kastar oss in i lejonets gap - budgivning - och bjuda på bud utan att reflektera över konsekvenser. Det här är en paradox, säger VD för Prognoscentrum Bjørn Erik Øye till DinSide.

Eye håller på plånboken som den viktigaste varningsklockan för alla.

- Innan du går in på budrundan måste du helt enkelt kontrollera vad din plånbok kan. Det bästa rådet för detta är att du håller dig helt orörd av budrundan, tänker han.

Kvadratmeterpriset

Som en del av forskningen borde du veta de genomsnittliga priserna i det område du köper.

Är budrundan varm?

 1. Förbättring betalar inte
 2. Studio = risk
 3. Områdena människor rör sig från
 4. Här är det genomsnittliga priset för småhus
 5. Här är det genomsnittliga priset på lägenheter

bjuder på het?

 1. Förbättring betalar inte
 2. Studio = risk
 3. Områdena människor rör sig från
 4. Här är det genomsnittliga priset för småhus
 5. Här är det genomsnittliga priset på lägenheter

- är det genomsnittliga priset i området 15 000 kvadratmeter och Budet upp till 18 000, fråga dig själv "Vad är det här huset som försvarar 3000 extra?", Tror Øye. Han tillägger att risken att göra misstag faktiskt kan vara mindre genom bud som går utöver kostnaden för motsatt sätt.

- Om budgivningen har lett priset mycket högt, är det i alla fall inte mer än de som har bedömt fastighetsvärde till en hög nivå. Åtminstone är det bättre än i de fall där det finns en enda budgivare, trots att priset kan vara lågt. Även om du ger 20 procent under genomsnittet, får du inte göra ett fynd, fortsätter han - snarare tvärtom. Det finns förmodligen en anledning till att det inte finns några fler budgivare.

För hjälp med din forskning före budrundan hittar du genomsnittliga genomsnittliga kvadratmeterpriser för lägenheter i november i år och för den mer etablerade statistiken om kvadratmeterpriser på villor här.

Var är efterfrågan?

Efterfrågan på bostäder i området att köpa är en viktig faktor som påverkar värdet av ditt hem över tiden. Om området är ett pressområde är det troligt att värdet kommer att följa marknaden i allmänhet. Ska du köpa i en omlokalisering kommune, där verksamheten är på väg ut, är det osannolikt att värdet kommer att vara kvar. Därför går du inte längre än demografiska data i dina undersökningar. Här hittar du siffror för nettoinvandring i alla län och kommuner i landet. Kolla dem!

Riskobjekt

Om du är en företagare i första gången är du tyvärr på en bostadsmarknad riskerad att falla priser genom räntehöjningar eller sämre tider. Historiskt sett har det visat sig att priserna för de minsta lägenheterna är känsligare för konjunkturcykeln än större bostäder.

Det är inte lätt att undvika denna risk, eftersom du förmodligen inte har så många alternativ, men åtminstone kan du lyssna på rådet om att låta din egen förmåga att betala räntehöjningar eller inkomstminskning kontrollera hur långt du går .

överraskningar?

Vi har antagit att alla anbudsgivare i en budrunda har skrivit in och har perfekt information om regelplaner, planerade kommunala institutioner och andra stora utvecklingsprojekt runtom i hemmet. Om så är fallet kommer buden att återspegla den framtida nedgången i värde som planerna representerar.

Även om detta inte nödvändigtvis är fallet. Från början vet vi att priset på en bostad inte alltid speglar mycket nödvändiga extrakostnader. Till exempel är kvadratmeterpriset på renoveringsartiklar mycket nära genomsnittliga priser i

samma område, på grund av att marknaden inte accepterar renoveringsbehovet när känslan driver budrundan. Vi har tidigare dragit slutsatsen att renoveringar inte är lönsamma och har liten anledning att tro något annat idag.

ADVERT

Mest populära