All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

ÅRets interiörer

->

Alla bilder: Kiran Singh

Vi hos Villas Interior Expert, Kiran JK Singh vid KK Design, har varit i Mumbai och fått inspiration från ett internationellt interiörseminarium. Här är 6 trender du kan förvänta dig under 2008.

Starka färger

Gör dig redo att måla över de eviga vita färgerna i den shabby chic perioden och välkomna de ljusa och livfulla färgerna. Elektrisk blå, stark oval gul, stark cerise och violett färger blir populära färger under det kommande året.

- Nu vill folk ha något som kan tända upp i hemmen och sättet att göra det är att använda levande färger, säger Kiran Singh.

Awakening

Rena ytor och raka linjer definierar det senaste interiörkonceptet. Barock interiör och fransk landstil är ute, nu kommer det att bli en mer futuristisk stil där "mindre är mer". Ytan ska vara blank och glänsande, matt är ut.

Tillbehör

Under 2008 kommer vi att betona tillbehören, även om de är få i antal. Strategiskt placerade akryllampor och små filtar är populära och de kan göra rummet mer tilltalande utan att behöva spendera mycket pengar.

Glänsande väggar

Tapeten är fortfarande populär, och speciellt tapeten i coola färger. För att få de glänsande, blanka ytorna som är trenden under 2008 kan du lägga upp glas på väggarna. För extra rå effekt kan du belysa glaset bakifrån. Glasögon och speglar på väggarna har också fördelen att de gör att små rum verkar större.

Vuxens spelrum Om du har lite extra utrymme i huset, överväga att skapa ett litet kontor eller en personlig grotta, som har blivit mycket trendig. Inte bara är sådana rum funktionella men de ger dig också ett eget rekreationsområde. Du kan använda utrymmet för att hylla hembiblioteket, till jobbet, träning eller som en plats där du kan koppla av med TV, musik, filmer och spelkonsoler.

Fältet går tillbaka

Istället för att lagra flaskor av godsaker i skåp eller kylskåp, överväg att skapa en bar i hemmet. Men glöm 80-talets stora monster av några barlösningar, nu måste hemmabaren vara trendig och elegant och utan rubbning och onödig envishet.

ADVERT

Mest populära