All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Inredningstrender i Svenska

... medan vi väntar på den norska Gift & inredning utställning att starta, tar vi en titt på nyheterna som presenterades i Stockholm i mitten av januari på den stora trenden mässan Formex .

Decadent vintage romantik

Tänk Edit Piaf, Paris, kristall, tunga ljuskronor, elegans, glamour, kristall karaffer - och svartvita filmer ses genom rosafärgade glasögon.

Temat för årets mässa var "La vie en Rose", inspirerad av Edit Piaf klassiska, och speglar en av årets viktigaste trenderna. Svenskarna är på väg ännu längre bort från de skandinaviska minimalistiska stilerna.

Välkommen till Hotel en Rose. Foto: Alexander Ruas Foto: Alexander Ruas mer

Här är de delar av Art Deco, 40 och 50-talet, och nytillverkade möbelklassiker.

Foto: La Vie en Rose

Tre trender:

Årets trend utställning av Svenska Moderådet kretsar kring tre huvudtrender:

 • Rosarium , är ett hett ämne, inspirerad av lusthus, vinterträdgård, med känsliga pasteller - och mörkröd som kontrast.
 • Cirkus är mer dramatiskt tema, fyllt med humor och burlesk. Nyckelord är multifunktionella.
 • Bibliotek erbjuder personliga miljöer med samlarobjekt och nya klassiker. Miljön är varm, med stora gardiner och tjocka mattor.
 • Bachelor Rede på fyra hjul

  Förutom de tre viktigaste trenderna vi har sett i två separata tablåer: En karavan dekorerad för ungkarlar och blick på inredningstrender för barn. För barn finns det fortfarande tydliga färger eller monokrom som gäller. Det måste vara tydligt.

  Se bildspecialerna

  Inredning

  Rosarium, känsliga pasteller, råjärn och lite djuprött. Foto: Alexander Ruas Foto: Alexander Ruas Visa mer

  Den tredje veckan i januari är upptagen i den norska inredningsindustrin. Branschfolk uppmanar från evenemang till evenemang i Oslo, och torsdagen den 24 januari öppnar mässan Gift & Interior, den femtonde i serien, på Lillestrøm.

  Medan vi väntar på att få en närmare titt på vad som kommer i norska butiker under våren, vi trodde att vi skulle ta dig med på en smygtitt på vad som presenterades på Formex i Stockholm förra veckan.

  Fransk vintage romantik eller bachelorette campingplats?

  Se även: Nyheter från möbelmässan i Köln: Devilish detaljer

  Interior Intresset är formidabel, även i vårt grannland i öster. 752 utställare från bland annat Sverige, Belgien, Frankrike, Italien, Storbritannien, Tyskland, USA och Nederländerna visade upp godsaker i utställningen tre hallar. Mässan i år hade mer än 23 000 besökare, varav 664 medierepresentanter.

  ADVERT

  Mest populära