All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Interiör trend: textilier på uppgång

Det finns ingen tvekan längre. Textilierna har kommit att stanna. Det markerar både butiker och leverantörer på efterfrågan och försäljning.

LÄS OCKSÅ: Den lossnar med gardinlösningen.

Mål

Tapet- och textilleverantören Borge är bland de textilfria. Nu betalar de full uppmärksamhet.

- Textilen har varit lite frånvarande i trendbilden de senaste åren, men lyckligtvis varierar pendeln alltid. Det vi ser händer nu. Textilierna är på väg, inte bara internationellt utan även hemma. Då är det viktigt att vi är på banan, säger Birgit Torkildsby, designchef i Borge.

Textilträd

TEXTILBOOM: Ellen Lind från Green Apple har sett trenden länge och spårar ett nytt textilträd. (Foto: Green Apple) "> Textil BOOM: Ellen Lind från Green Apple har sett en tendens lång och förutspår en ny textil bom (Foto: Green Apple).

Ellen Lind i textilleverantör Green Apple har sett intresse textil växa under flera år

-... nu är verkligen något på gång jag följer dagligen på varje order, och plötsligt ser stora order från kunder som inte har beställt gardiner innan Detta innebär att de har fått lite "blod på tand "och våga mer, säger Lind

Läs också: Hur man väljer gardiner

Hon tror att intresset för textilier följer färgtrender

- färger skapar en..." girighet", en önskan om mer och nyfikenhet att komma bort från den tråkiga "att alla har", säger hon, och förutspår en ny textil boom

Öka expertis

gardin guide:.. Colorful har lanserat en ny gardin guide ska tillhandahålla nödvändiga tips och idéer efter en lång tid med lite intresse för textilier och gardiner. (Foto: Sveinung Bråthen / Fargerike, Styling: Christine Hærra) "> GARDINGUIDE: Fargerike har lanserat en ny gardinguide. Det kommer att ge de nödvändiga tips och idéer efter en lång tid med liten intresse för textilier och gardiner. (Foto: Sveinung Bråthen / Fargerike, styling: Christine Hærra)

När fokus på tyger nu ökar, det uppstår en plötslig behov av ökad kompetens inom området.

- Efter många års intresse för gardiner och textilier är mycket kunskap borta. Både återförsäljare och kunder måste "läsa upp" och vi har betonat ett stort behov av uppdaterade tips, idéer och inspiration ", säger Olivier Henningsen, kreativ chef på Fargerike. De har lanserat sin egen gardinguide, som kommer att hjälpa textilarbetarna.

Här kan du läsa mer om var du kan köpa gardiner efter att många av specialbutikerna har försvunnit.

Borge fokuserar också på att öka kompetensen hos sina anställda. Det gör det lättare för både butikerna och mannen på gatan att få hjälp när önskan om ett mjukare vardag kommer.

- Vi har ordnat textilpriser för våra säljare, så vi ser till att de har goda kunskaper om textilier.Här både teoretisk utbildning och praktisk utbildning i sömnad, säger Torkildsby.

kompetens: Birgit Torkildsby anser att det är viktigt att öka kompetens kring textilier. Nu får säljare praktik i nageln. (Foto: Mari Rosenberg / ifi Com.) "> kompetens: Birgit Torkildsby anser att det är viktigt att öka kompetens kring textilier Nu säljare praktisk utbildning i sömnad (Foto:. Mari Rosenberg / ifi Com)..

ADVERT

Mest populära