All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Interiör experter paletter för 2012

I linje med tankarna på att hitta sina favoritfärger och skapa sin egen stil har IFI. nej vald för att ge sex erfarna färgpaket uppgiften att sätta ihop en 2012-palett som de tror på. Inte för att de nödvändigtvis måste kopieras, men för att de kan användas som verktyg och inspiration för att hitta sin egen stil. Resultatet var sex helt olika riktningar, allt från ljusa och känsliga till vårfärgerna som det groddar från, från land till sextio.

- Jag är mycket nöjd med spänningen i stil och färg de har levererat. Det visar att det inte finns en stil tillgänglig. Jag hoppas att dessa kompositioner kan ge människor inspirationen att sätta ihop sin egen palett. Det finns många sätt att använda färger och rum för otaliga stilar, säger Bjørg Owren, VD för Ifi. nej

Enligt Owren är det också intressant att se vilken typ av golvexperter som väljer sina paletter.

- Golven måste vara massiva trägolv färgade i vitt, grått eller möjligen brunt. Är den andra typen av golv, dessa har också en klar färg. Golven borde vara en viktig del av inredningen, och du kommer inte att välja "neutrala golv", säger hon.

palett 1: Viss ädla, busig, tuff och gunga - Ellen Skifjeld, interiørkonsulentvirksomhet

Stil: Nobel och grov

En ledtråd klassiska

Elegant och fräcka

Style Blandnings slott och bukta < 999> Atmosfär:

Burnt färg, vikt och kvalitet

Avslappnad och generös

Lunt och varmt men inte kvav

Mitt hem är min borg

Material:

Matt mot glänsande, hot mot kyla, grov mot fina

massiva, bred planka golv

Målat väggar

Halmförlust

Färger:

S 4005-Y50R

S 1005-Y70R

S 4010-Y30R

S 4020-Y70R

S 3040-Y50R

S 2030 Y30R

S 4550-Y70R

S 6010-Y30R

S 6502-B

Ellens kommentarer: <999 > - En miljö för avkopplande kvällar och sänkta axlar. Varma färger och material med mycket textur skapar lugn och smalhet, medan glänsande ytor och kallfärgsavlagringar skapar den önskade luften. Det spelas medvetet på kallt och varmt, matt och glansigt. Det är en generös och välkomnande stil. Viktigt med goda egenskaper och tillräckligt med tyger för att få rätt uttryck. Lite kristall och silver detekteras, och mormors keps är på väg.

- Massiva trägolv i en gråbrun ton ger tyngd och erfarna sval och cool, och är också en fin kontrast till de varma tapet- och textilfärger. Fönster och tak ska vara målade t.ex. vit med dessa färger för att skapa friskhet. Att förse med torr och matt har funnits en tendens förut, men nu kommer vi att ge oss in i en mer färgglad värld där man kombinerar matt väggar med blanka tyger. En matt varm linnefärg på väggarna i kombination med naturfiber tapeter med beröring av glitter skapar spänning.Var generös med gardiner, volymen är viktig och olika gardintyper kan kombineras. Hitta en gemensam nämnare, men skapa variation i textilierna. En soffa ritad i grå / röd mönster väljer blir en hård touch. Palette 2: Easy living, varma, eleganta och ärliga - Lisbeth Larsen, trend kommunikatörer och färg ansvarig på Jotun

Stil:

Easy Living

Lun och elegant ärlighet

Inga cupcakes

Atmosfär:

En plats för rekreation och kontemplation

Airy

Varm och säker

det handlar om må bra

Material:

Matte, målade väggar

Blank lister

Trägolv som är färgade och lackad

Tre och marmor

Skinn och lin

Gröna växter

Färger

S 5020 G30Y

S 2502 Y

S 4020-Y60R <999 > S1502-Y

s 2030 G90Y

Lisbeth kommentarer:

- Estetik, funktion och komfort är värderingar som styr valet. Rummen ska vara luftiga, varma och säkra - en plats för rekreation och eftertanke. Detta är inte en sockerkaka muffinsstil!

- Väggarna är mätta och ljusa men inte vita. Det är viktigt för den rätta atmosfären att hitta en ljus ton med värme. Stilen är skapad med en blandning av moderna och gamla möbler och en blandning av naturmaterial. Trä, marmor, läder och linne kombinerat med helt matt färg på väggarna. Humörbelysning är viktigt och det måste finnas lämpliga lampor istället för nedljus. Det är begränsad användning av mönster, bara en liten touch av Marocko eller andra etniska berör. Ha mycket mattor och kuddar i soffor och stolar. Och köp i mängder gröna växter!

Palette 3: En liten lounge men hemtrevligt - Tale Henningsen, inredningsarkitekt och färg designer på Nordsjö

Stil:

En liten lounge-stil

En sofistikerad blandning av de grova och rustikt

Rena linjer och ro ytor

luftig, med metalliska inslag

Atmosfär:

En liten sval, väl att andas

Slät och polerade, ännu hemtrevlig

den rustik mot den fina

Naturen kommer genom med rustik Touch

Material:

Solid trägolv off-vitt och matt

Målade väggar, tyst ytor

förlust av mjuk blommönster

Silk till ull, silver mot guld, glas mot tre

Färger:

S 2060-Y90R

S 2570-R

S 2010 B10G

S 2010-Y90R

S 1000-N

S 0804-Y90R

S 7010 R10b < 999> S 7020-R80B

Tales kommentarer:

- till exempel ett vardagsrum-stil är en ledtråd karg, slät och polerad, vissa skulle säga, men ändå hemtrevligt. Stilen passar både för familjens vardag och en kväll med cool champagne. Det borde vara rena linjer och en hel del luft, men också en sofistikerad blandning av grov och rustik. De rustika handen är nödvändiga för att hitta rätt balans till böterna.

- Väggarna är rena och tysta, med antingen matt färg eller tapet med blom, subtila mönster. Golvet bör vara fast och solid, med synligt trä struktur färgas i grå-vita toner och matt lackerade. Metalliska element och glas skapar renhet mot grovt trä, som är en viktig del av inredningen. Andra viktiga kontraster är silke till ull och silver mot guld.Det är en robust användning av textilier, men det som används ska vara av god kvalitet och helst ha glansigt glansigt. Röda och andra starka färger signalerar vitalitet och vitalitet.

Palette 4: Äkta, enkel och opåverkad i blått - Siv Munkberg Brenne, inredningsarkitekt

Stil:

opretentiös, enkel och funktionell

inställning Monokrom färg

Country

från ljust till mörkt <999 > Enkel och norsk design, bekväma möbler

Atmosfär:

ren, luftiga och naturligt

kvaliteten på inhemska tillverkare

, men tyst så trevlig

äkta och trovärdiga

Material:

Matte väggar

massiva golv av gran ombord med ljus matt finish

Ull, bomull och linne

Textil: folklore, stripes, fasta, grova strukturer

Färger

S 3005-R80B

S 1002-Y50R

s 6010-R70B

s 2502-B

s 8000-N

s 2005 R90B

s 4010-R70B

s 7010-R70B

Jills kommentarer :

- Rummet kommer att signalera kvalitet från hemmet, enkelhet, nykterhet och lugn. De mattblå färgerna har ett fullt lekrum - från den ljusa till den dramatiska blåsvarten. Den vita är tonad så att varken taket eller fönstren är helt vita. För att få en naturlig, äkta och trovärdigt uttryck för enkelhet och "opåverkade" undvikas blanka material som kommer att störa renhet uttryck.

- Golvet är av ljust trä, helst den mest nordiska av dem alla: bred furu ombord på ett ljus, matt yta. Möblerna kan vara av god norsk design, och soffan är mjuk och bra både utseende och komfort. Belysning är viktigt, ofta i form av icke-traditionella tak i kombination med dolda ljuskällor med spännande effekter upp på väggen eller längs golvet. Färgade tyger i verkliga material såsom ull, bomull och linne passar bra, och det kan mycket väl vara ojämna strukturer med folkloremönster, botaniska motiv och rand kombinationer. Gardinerna ska hänga från taket och kan ligga över golvet. Axentfärgerna bör inte avvika från det monokrona konceptet. Det är värt att notera att de blå tonerna har ett stort innehåll av svart / grått och kommer att ändra karaktären i linje med ljuset.

Palette 5: Snyggt och tyst retro inspirerad av Mad Män - Signe Schineller, inre stylist och inspiratör

Stil:

Neat och tyst retro

Spår av levt liv och historia

liten explosion av färg < 999> Atmosfär:

Vadderad och avslappnad

Nice, inte sterila

lite nostalgi, känsla av rötter

stift tas ur håret

Material:

målade, ljusa väggar

halm förlust

Linoleum och mattplattor

Visas träd

teak och andra hårda träslag

Glas och keramik från de 60-talet

färger:

s 7020-G70Y

s 1010 Y20R <999 > S 5040-R80B

S 2050 Y50R

S 2010-G

S 4030-R90B

S 4040 G50Y

S 3050-Y60R

Signes kommenterar:

- Här pratar vi retro! Ett dämpat rum där du kommer att vara väl och avslappnad. Pinnen tas ur håret och det är trevligt att slå sig ner med stickning och en stor kopp grönt te. Ett mångfärgat lapptäcke kommer i en rymlig böjd skinnsoffa från IKEA.Det finns en liten nostalgi i luften, och helst material som påminner dig om farföräldrarna. Men blandningen gör det inte sterilt, och det är långt mindre nips än på mormors tid. Atmosfären utstrålar ett viktigt möte mellan impulser från hektiska stora vågor och långsam landsbygds idyll.

- Väggarna är målade vita, med undantag för en vägg med halmkran. Övriga färger i rummet är grå, turkos, orange, gul, brun och grön. De gamla teakmöblerna är räddade och åtminstone inte målade vita i den shabby chicens ande. De gamla möblerna är borstade och oljade, och halm, linoleum och synligt trä betonar att vi ritar naturen. Det måste vara kvalitet; ingen fusk. Golvet är i ljust trä kombinerat med mattan plattor. Det sägs att inte mycket nypen, utan en samling av färgat glas och kristall och några gamla, stora keramiska vaser tillhör.

Palette 6: Sväng loss med fräscha färger i våren toner - Trond Ramsøskar, MNIL interiör

stil:

Naughty och färgglada

vårfärger

Ingen kopia av grannfärger

Få möbler < 999> Modern design

en signal möbler

Atmosfär:

rummet tar dig lite och ge wow känsla

Färska och djärva

Material:

förlust

Vävd plastgolv

Box gardiner

metall

kvalitet, kvalitet, kvalitet

Färger

S 1060 R30B

S 0550 Y

S 0580-Y50R

S 1050 R30B

S 0540-G70Y

S 0540-B30G

S 1050 R40B

S 0570-G70Y

Tronds kommentarer:

- Vi har varit lite för uniform en lång tid och det är dags att komma in färska färger, var fräck, vågad och tork lite! Det finns många vita hem runt landet, och de ljusa, ljusa färgerna passar bra i dessa interiörer. Många vill fortfarande ha vardagsrum och kök, men i rummen är vi små, som hallar och sovrum, det kan finnas starka färger. Hallen kommer att välkomna gäster och en, och det här rummet kan ta dig lite och ge en wow-upplevelse.

- För att skapa ett rum måste färger användas på väggarna, inte bara föremål. I ett rum med neutrala väggar kan en färgad möbel användas i starka färger; Det är en sak som säger lite wow, som en stol. En tapeter i en ny färg eller en tapet kommer att skapa en bra effekt. Färgat ljus är också ett alternativ humör. Här är en turkosfärgad tapeter som används på alla väggar. Den textliknande ytan ger ett fint färgspel som skapar liv och djup. Golvet är friskt grönt i vävad vinyl som ger nöje och samtidigt kvalitet. Kvalitet är viktigt, men det får inte vara tråkigt och neutralt av den anledningen. Stolen Magis Proust i en robust orangefärgad sammet är en fin möbel att visa upp och prata om. Samma är en gammal stol dras i en ny textil.

ADVERT

Mest populära