All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Inredningsarkitekt: det nya badrummet stränder

Åse Imset: Vi kommer att njuta av badrummet. Se mer

Gold Fever i badrummet

  1. Offentliga Seminarier - en översikt
  2. inredningsarkitekt: det nya badrummet stränder
  3. Bildspecial: Detaljer i badrummet

Förlänger program

Badrummet är på väg att få ett utökat användningsområde. Vi är ett hemtrevligt folk, och när vi väl återvänt hem vill vi ha allt vi behöver inom räckhåll.

Under de senaste åren har vi renoverat vardagsrummet, köket och sovrummet: Nu är badrummet på språng.

Komfort

Enligt Åse Imset kräver vi alltmer komfort i badrummet. Det är inte längre bara ett "tvättstuga" men ett rum för wellness . Till exempel skulle vi vilja ha stora duschrum, och helst två duschkablar, så att två och två kan duscha samtidigt. Praktiskt taget borde det vara.

- Har badkar, skulle vilja mor har en bekväm stol att koppla av i medan åtminstone man badar, säger Imset. - Fadern blir ännu mer extrem när det gäller tillbehör: TV, ribb ...

Summan av kardemumman är att vi kommer att njuta av badrummet - och helst tillsammans.

Detalj och materialtrender

Vi blir också alltmer oroade med detaljer. Vi vill inte ha några tillbehör, toalettpapperhållare, ljusbrytare eller duschlucka - allt ska matcha och det ser bra ut.

Utvecklingen av slät eller borstat stål är det bästa i badrummet. Plast, å andra sidan, är helt ute. "Vi använder mycket kakel, massor av glas och kompositpaneler. Glasstensten är fortfarande populär, såväl som industribetong, till exempel på golvet eller som en bänkskiva.

Norrmän väljer fortfarande flisar, och helst i starka färger och stora format. "Nu får vi upp till 1x1 meter kakel och det finns många olika glasplattor att välja mellan. Ju större plattorna är desto bättre tror Imset.

Belysning

Vi väljer fortfarande inbäddade downlights, men det kommer mycket uplights nu, säger Imset. Det finns också kakel med inbyggt ljus, så kallad mikrobelysning, som varar i ca 70 år. Du kommer sannolikt att ändra kakel oftare än glödlampor.

Kostnader - och reella kostnader

Priset på badrummet ökar och ökar. Vi såg en särskilt stor byx på badrumspriserna efter den våta normen introducerades, men det fanns också mycket pengar i designdetaljer.

Finns det mycket fusk i branschen?

- Vi vill ha gjort saker snabbt, helst NU, säger IMSET. Kanske, särskilt på grund av tidstryck, men också på grund av ökade priser finns det många som anställer svart hjälp. Hon ser en skynda av vattenskada på 2-3 år. Det är då vi får se den verkliga kostnaden för att använda oskaddade hantverkare.

Vi tog en liten runda Imset på HVAC dag och låt henne visa oss några av sina favoriter.

Bildspecial: Se Imsets favoriter och andra godsaker från HVAC dag här!

Se även månaden bostad i september: SPA

Mannen inträde

Enligt Imset är den främsta anledningen till vårt intresse och inverstering badrum har exploderat att man har uttryckt intresse i badrummet.

- När mannen reser med arbete bor han i designhotell i London, New York och Tokyo.

Efter flera möten med Philip Starck badrumsinredning ser plötsligt på stadgad Porsgrunn porslin sjunka från 70-talet med nya ögon.

- Det här är vad som hände när mannen började visa intresse i köket: Han kommer att ha vacker design. Han vill ha knappar. Han vill ha tekniska funktioner.

Läs mer om detta på DinSide Residential kommande söndag och se bildespesialen Tekno badrummet: När han får bestämma.

ADVERT

Mest populära