All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Gränssnitt och Munch

Höjdpunkten i firandet var årsdagen utställningen Munch 150, den mest omfattande Munch utställningen någonsin, med 250 verk från alla perioder och nyckel teman i hans produktion. Utställningen gjordes i samarbete mellan Munch Museum och National Museum of Art, Architecture and Design.

Sto usel med golv

- Det hela började när jag läste en artikel i Aftenposten, säger VD Dag Svendsen i gränssnittet.

- Det sägs att de var eländiga med golven vid Munch-museet. Det slog mig att något kunde göras. Vad händer om vi kan hjälpa till att markera vår världsberömda visuella konstnär Edvard Munch som firar 150 år? Här var det en omfattande utställning på Munch-museet och Nationalmuseet för Konst, Arkitektur och Design.

En ära

- Vi skulle vilja delta. Tanken var att verkligheten när jag besökte Stockholm Furniture Fair i februari 2012. Där mötte jag den utestående arkitekten Morten Kael som redan var engagerade i arbetet med att förbereda utställningen - och snart var alla på väg.

- Det var en ära att bli inbjuden att bidra filtar att uppvisa Munch 150. Och det är skönt att se hur designers från Kael Studio har lyckats dra nytta av alla askpekter av ett rum Stock, inklusive golv, när de skapade utställning, säger Dag Svendsen.

Reflektion och reflektion

Arkitekten förklarar att han avsiktligt valde mjukt golv snarare än ett hårt golv. Matta plattor ger en annan upplevelse och skapa lugn och ro i rummet. Det ger tid för eftertanke och reflektion, vilket var av stor betydelse för de kuratorer som ansvarar för utställningen.

- Som en del av vårt förslag till Nationalmuseet och Munchmuseet utvecklade vi en egen färgpalett som skulle komplettera Munchs målningar. Färgerna på både väggar och golv i de olika rummen bör betona målningarna, arkitekten Morten Kaels.

ADVERT

Mest populära