All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Installera ny värmare

->

¤fotoserie¤ I genomsnitt har en vattenvärmare en livslängd på 25 år. När det först misslyckas är det termostaten eller det faktiska elementet som har rökt. De kan ändras, men i många fall är kostnaden så stor att det ofta är möjligt att byta räknaren.

Beroende på bokens ålder kan det också vara en fördel i allmänhet. Nya processorer är utformade på ett sätt som minskar strömförbrukningen. Även materialen förbättras.

Idag används rostfritt stål där koppar användes. Ett alternativ som inte ger vattnet oönskat metalltillförsel.

- Det är stor skillnad mellan äldre och nyare läsare. Inte minst när det gäller värmeförlust, säger Bjørn Flata, Oso Hotwater Service Manager.

- Använd nu skumisolering. De sparar energibesparingar på cirka 30 procent jämfört med mineralullisolering vad gäller standardvarianter.

Foam Insula var standard på de flesta av våra produkter under 2004. Dessutom har våra nydesignade värmare 15-20 procent mer varmvatten på grund av olika tekniska förändringar, säger Plata.

Värmeväxling Sortimentet av processorer är stort. Det finns ett alternativ, oavsett om du vill ha ett skrivbordspapper, vägghängare eller en fristående variant. Storleken varierar från 60 liter till 300 liter för hushållsrenare. Men det finns också problem med upp till 1000 liter för fartyg och stora kök. Vissa tillverkare har också fokuserat på att förbereda anpassade moderna mönster och i nya färska färger.

Läs också:

Bygga säkra badrum

Alla våtrum och speciellt badrum kommer att utsättas för ånga genom till exempel duscha. Om du vill bygga en säker och fuktsäker badrum och våtutrymmen, där ...

- Ett av våra mål är att få kunderna att investera i värmeväxlarvärmare, säger Christoffer Braathen OSO Hotwater.

- Det ger möjlighet att utnyttja alternativa energikällor. Om du vill använda el kan du göra det. Om du vill använda pelletsskal, fjärrvärme, värmepumpar eller liknande, gör det. Oavsett om det bara är för vattnet eller i kombination med annan uppvärmning. Det ger ett alternativ, betonar Braathen.

Detta betyder Enova:

Ta hand om värmen! 1/5 av din elräkning går till vattenuppvärmning. Om du har en gammal och nuvarande räknare kan du spara mycket på att byta till en ny och modern.

Nya processorer släpper ut mindre värme till miljön. Om processorn är 20 år eller mer är den antagligen dåligt isolerad och förlorar värme till miljön.

Läs också:

Varmvatten tank - en bakterie bomb

På sin resa genom ledningsnätet dra vatten med dem partiklar som kan ge upphov till en omfattande bakterieflora.

Du kan kontrollera detta genom att placera handen på handlaren.Om värmaren är varm på utsidan är värmeförlusten hög och du använder mer ström till varmt vatten än nödvändigt. Då bör du överväga att köpa en ny processor.

ADVERT

Mest populära