All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Transparens är inte alltid så bra

Många känner insyn i trakasserier i bostäder på gatunivå, eller med närliggande angränsande byggnader. Idag får du högkvalitativ plastfolie och i ett stort antal olika dekorativa mönster. Fönsterfolien är fastsatt elektriskt på linjen, utan lim eller andra fästelement. Folien sänder ljus samtidigt som det förhindrar irriterande insikter från förbipasserande och dekorerar rummet.

Plastplåten kan givetvis också gynna om man vill begränsa & rdquo; visa & rdquo; från bostaden. Det händer att man har en syn som är lika lätt att släppa, samtidigt som man behåller ljuset.

Dekorationselement

Fönsterfolie har inte bara praktisk funktion, det är också ett dekorativt element i sig. Det finns flera märken på marknaden, inklusive Lineafix och d-c-fix, och båda finns i ett stort antal mönster. Här är något för alla!

Mönstren sträcker sig från färgglada "glasmålningar" till droppar, rader, frostat glas och ränder. Mönstren är präglade i plasten, vilket ger en unik färgspel och ljusbrott i folien.

- Lineafix finns i mer än 20 olika utföranden. Filmen kommer också med UV-stop och kan användas för skuggning på sommaren - och eventuellt tas ner under vintern, om du vill det, säger Jan Ole Sæløen i Inspiration Inredning.

Mindre solblekning

Med fönstermontering monterad på fönstret reduceras värmeflödet genom glaset. Detta gör värmen från solen en varm sommardag minskar, och att lite mindre värme släpps under vintern.

- De skadliga UV-strålarna stoppas också effektivt. Det betyder att möbler och textilier inte kommer att blekna. Samtidigt fönsterfolien d-c-fix mycket öppet och låt i 70 procent av normalt solljus, säger Tom Christian Aasen Fantasy Interiör.

Enkel montering

Folien är fast med statisk elektricitet och är väldigt lätt att installera - utan någon form av fästelement. Utgångspunkten är en helt ren fönsteryta, använd helst mikrofiberduk. Spraya på rent vatten på fönstret, sätt på folien och stryk ut med en spik, och den håller sig på plats i flera år om så önskas.

Fönsterfolie kan ställas in och tas ner så många gånger du vill utan att förlora bilagan.

Good arbets

Många kontorsmiljöer är öppna och ljusa lösningar med omfattande användning av glasväggar och glasdörrar kan också ha svarat bra på fönsterfolien. Ett bra inomhusklimat på arbetsplatsen påverkar arbetstagarnas arbete och genom att skydda både ögon och ögon kan effektivitet, hälsa och välbefinnande förbättras.

ADVERT

Mest populära