All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Där inomhus och utomhus möter

I hallen träffas ute och inne. Därför, där ytterdörren öppnar sig för smutsiga och våta skor, borde vi ha ett golv som tål mycket mer. Det är ett av rummen i hemmet som utsätts för störst slitage. Golvet bör därför vara hållbart, lätt att rengöra och tåla vatten och spill. Kakel, vinylbeläggningar och gummigolv är bra alternativ i korridoren.

Kakel i korridoren

Kakelplattor är ett populärt val i korridoren - med god anledning! Dessa kallas Celtica och är från Golvabia.

Många svär på keramiska plattor i entrén. Och med god anledning. Plattor är bland de mest hållbara och robusta golv som du kan lägga.

- Golvet i korridoren utsätts för mycket varje dag. Det måste tåla slag, spill och hårda svårigheter. Då är kakel ett naturligt och mycket bra val. De är nästan omöjliga att bära, lätt att rengöra och kan erhållas i den stil och färger du vill ha, säger Henrik Andersson på Golvabia.

Lång och smal, kort och bred, mönstrad eller singelfärgad - det finns otaliga möjligheter när det gäller plattor. Låt golvet i entréområdet visa vem du är!

Det finns många möjligheter när det gäller plattor. Mönstrade plattor är populära och kan göra underverk för din tid. Dessa är från den böhmiska samlingen till Golvabia.

Vinyl - Klicka eller rulla

Clickvinyl har de bra egenskaperna hos banevinyl, medan det är lätt att lägga till. Här från Camaro Lock från Polyflor.

Vinyl är populärt i många rum i hemmet, också i korridoren. Det kan inte vara så illa när vi tittar på fastigheterna.

- Vinylbeläggning är mycket väl lämpad i korridoren. Den har en tät yta och är konstruerad för att motstå fukt och tung belastning. Det är också mycket lätt att rengöra och motstå repor, vilket är viktigt i entrén, förklarar Jan Åge Iversen, teknisk chef på Polyflor.

Om du ska gå för vinylbeläggning på rull eller klicka på vinyl beror på hur mycket golvet kan klara sig.

- Det är fråga om att fråga hur mycket fukt du går med dig. En beläggning med leder, till exempel klick vinyl, är mer känslig för fukt än en rulle. Men du måste se vad som är rätt med dig. Clickvinyl är väldigt enkelt att lägga till och har samma egenskaper som vinyl på roll annars, säger Iversen.

Vinylbeläggning på rulle är perfekt för korridoren. Det är slitstarkt och kan tåla spill. Du får det i många olika varianter - här som en chipimitation. Denna beläggning är från Secura-samlingen av Polyflor.

Bra gummi

Gummi golv har många bra egenskaper. Det kan tåla mycket, har ett långt liv och ser hård ut. Här från Polyflor.

Ett annat bra val för korridoren är gummibolaget. Liksom de andra två alternativen är detta golv också mycket hållbart. Det kan tåla mycket, det är vattenavvisande och lever länge. Det är också bekvämt att gå på. Gummi golv kommer i både kakel och banketter i många olika färger och mönster.Välj ett färgat gummigolv för ett tufft och personligt utseende på korridoren!

Med gummi golv kan du ha ett robust och tufft golv i korridoren. Välj en färgstärkt, så du får en riktig energiuppgång när du kommer in i dörren! Här är gummi golv från Polyflor.

ADVERT

Mest populära