All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

In med stil med jobbet

Det är inredningen MNIL Trond Ramsøskar, tidigare president i NIL och känd för sin färgstarka inredning stil, som uppmuntrar företag och arkitektkollegor att gå mer vågat i utformningen av kontorsutrymmen.

Ramsøskar Interiörarkitekter, som bor i Oslo, är branschens mest ohälsosam användning av färger. De är särskilt angelägna om att skapa interiörer som ger energi och vinst till användarna, vare sig de är i privata hem, stugor, hotell eller kontorsbyggnader.

Färger för kreativitet och öppenhet

I ett av mötesrummen på Ramsøskar de använder en vägg för att testa tapet med stora mönster. "Det ger mycket energi när de kommer in, men under mötet sitter de med ryggen", säger Trond.

- Det finns alltför mycket vitt, grått och svart på arbetsplatserna runt. På webbplatserna berättar företagen hur unika de är, men om du besöker dina lokaler ser de likadana ut, Ramsøskar slår.

Han kommenterar nästan en del att lokalerna verkar vara ett glömt element i företagens profileringsstrategi.

- De har "alla" ord kreativitet, öppenhet och reflektion i sina visioner, men bortsett från att de hänger synlig i lobbyn, det finns lite i lokalen annat som skickar sådana signaler. Interiören kommer att stödja visionen, det är en lika viktig signalbärare som logotyper och teckenstorlekar, säger inredningsarkitekten.

Ramsøskar tror inte att människor vill ha en vit och grå omgivning. Han använder sig av både kalk, gul, turkos och rosa i färska kombinationer och upplever fortfarande att människor som är i grunden skeptiska blir upphetsade.

- Miljön påverkar oss, och på jobbet är det viktigt att utlösa både energi och arbetsnöjdhet. Färger är ett enkelt sätt att ge energi, tror Ramsøskar.

Industrin måste bli mer kreativa

Ramsøskar Inrednings designers använder ofta stormønstrede tapeter för att skapa en extra effekt i det inre.

De erfarna inredningsutmaningarna utarbetade traditioner för framgångsrik kontorsdesign och anser att det är viktigt att tänka nytt.

- Som en industri tror vi inredningsarkitekterna och arkitekterna på fel sätt, därför är allt lika. Vi måste överföra några av teknikerna från hotellplanering till kommersiella byggnader och designa rum där människor trivs och zoned anpassade till syftet, säger han.

- Ta till exempel loungen. Där kan gästerna dra sig tillbaka och sitta ostörd. Området skiljer sig från receptionen, matsalen och rummen där betoning läggs på andra egenskaper. På så sätt kan anpassade zoner också skapas på en arbetsplats, förklarar Ramsøskar.

Han tror att misstaget är att det anses för mycket överlag.

- Och här har nog min bransch ta del av skulden, eftersom jag inte tror att det har varit ett rungande rop från kunder som är orsaken till alla vita kontorsväggar, ler han och är glad att det finns tecken på att mer nu fungerar mer med färger.

Mer coziness i hemmet och på arbetsplatsen

korridoren utanför kontor Ramsøskar framstår som en färgglad djungeln. De som kommer hit slutar inte med vitt och grått.

Skillnaden mellan heminredning och kontorsmiljöer har gradvis blivit mindre. I heminredning, den så kallade hotell stil fått allt fler anhängare, och folk kopierar lynnig interiör med mjuka färger och taktila ytor för att göra sina hem mysigt.

- Människor har upptäckt att det inte blir en bra design även om du dekorerar minimalistisk i vitt och svart. Och i alla fall kommer det inte vara bra, försäkrar inredningsarkitekten.

Ramsøskar få fler anhängare för sina åsikter, inklusive han skördade stor uppskattning och många "ja-kommentar" när han, som den enda norska talare, talade om färgerna på den danska trendbyrån PEJ sin konferens i Oslo för en kort tid sedan. I hallen fanns kunskaper från norska mode och inredning, som liknade meddelandet från den färgglada inredningsarkitekten, när han pratade för mer hotellstil på norska jobb.

Det var inte utsikterna för bardiskar eller dämpad belysning, mörka färger och lager av tyger som glada, men inredningsarkitekt många exempel på kontor i fräscha färger och rum för olika aktiviteter. Allt serveras med en lätt ironi och divergens mellan liv och läror, men med ett tydligt budskap: - få lite mer snuggling in i jobbet - det ger arbetsglädje, vilket i sin tur skapar produktivitet!

På Ramsøskar interiörarkitektar lever de som de lär sig. Här är Trond Ramsøskar på kontoret.

ADVERT

Mest populära