All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Industri- eller landsbygd med dekorativa sten

Ett avslappnat medelhavsliv kan ibland verka lockande alls. Detsamma gäller hektiska storstadsområden eller sportiga bergsmiljöer. Med några enkla grepp, lite dekorativt sten och kakel lim, kan du fixa stilen hemma under en helg!

Det är nästan en dekorsten för varje smak och de kan likna gamla hand-huggen tegl-, kalksten eller sandsten, eller vara av äkta granit och skiffer. Monteringen är både snabb och enkel, och en hel vägg kan enkelt monteras på en dag. Sten till sten klistrar de dekorativa plattorna på väggen, vissa typer av dekorativa stenar monteras i moduler på ett förstärkt nät, som sedan monteras på väggen. Bland ett stort urval har vi tagit upp tre alternativ: äkta natursten i moduler, glaserade & rdquo; Brick & rdquo; kakel och kakel som ser ut som hackad sandsten.

Grova tegelväggar

Låt väggen bakom matbordet eller vardagsrummets vägg ha ett rustikt och industriellt utseende. Torkade pressade väggplattor kan leda sinnen till tegelsten. Kakelplattorna används för väggar inomhus och utrustade med klisterlister och kakel, vanligtvis breda leder som förbättrar kakelytans utseende. De finns i tre storlekar som kan monteras i ett mönster där de vertikala lederna är förskjutna. Den grova karaktären förstärks av det faktum att plattorna har en strukturerad yta och att färgerna kan variera.

Sandstein à la Syden

Drömmer du om Medelhavet och det avslappnade livet i söder? Klä väggarna med kakel av & rdquo; sandsten & rdquo; . Vanliga plattor kan användas för att ge en illusion av sann sandsten. De brukar användas på en grundmur i hall och vardagsrum, men fungerar också bra i köket och badrummet. Plattorna är rektangulära och har ett mönster som ger illusion av naturstenmurar. Kakelplattorna är monterade i brickfodringskanter, utan fogar mellan dem. Humpsna är nästan osynliga.

Natursten i moduler

Klä väggen bakom eldstaden med elegant granit eller bottenväggen med rostfärgad skiffer. Stenen fungerar såväl som inuti. Stenpanelerna är gjorda av äkta sten, och kan användas till exempel på väggen, vid öppen spis eller på köket. Stenen är monterad i moduler på ett armerat betongunderlag och bygger totalt 6 cm från väggen. Färdiga 90 graders vinkelmoduler ger fina yttre hörn. Modulerna limmade kant till kant utan användning av tätningsmedel.

ADVERT

Mest populära