All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Betning inomhus panel

Naturen går aldrig ur mode, och träpaneler på inre väggar används fortfarande i stor utsträckning. Vissa kan ha lite en kamp för att komma igång med träbehandling. Tanken om kvist, priming och minst två lackfärger kan tyckas mycket omfattande för vissa. Men något du borde göra med din panel. Utan ytbehandling kommer väggen snabbt att gul och det skulle vara svårt att hålla ren.

-Ett enkelt, effektivt och prisvärt alternativ är att använda en inomhus panelbi, säger målare Per Lund Nielsen på Scanox. Vårt vattentäta interiör under dig i nästan femtio färger - och det är i utgångspunkten a & rdquo; ettstrøksbeis & rdquo; . Du kan dock ansöka mer noggrannhet om du vill ha ett mer omfattande utseende.

Arbetet måste göras korrekt

Ansökan är enkel, men arbetet måste ske korrekt. När panelen är inställd, bör det inte ta många dagar innan ytbehandling. Snickeriprocessen påbörjas snabbt. Om du använder en mörk kappa är tidsaspekten inte så viktig, men det är en fördel att inte tillräckligt med harts ger tid att dra in i ytan.

Observera att fläcken även kan användas på gammalt, gult obehandlat eller tvålbehandlat trä. Färgerna kanske inte helt matchar färgdiagrammet.

Ta bort damm och smuts

Ytan måste vara dammfri och helt ren innan den böjs. Använd en känd hushållstvätt - som Trestjerner Gulvrens - och vänta tills träet är helt torrt.

En liten bit i taget

Applicera en välborstad pensel med en pensel. Ta fält för fält - två till tre paneler i taget. Applicera toppen av skålen.

Använd smalare pensel där det är svårt att komma till

Se fläcken också tillämpas på de mer svåråtkomliga ställen. Profileringen varierar beroende på paneltypen.

Använd skingrar

När du har tillämpat fläck på ett fält, använda en annan borste för att dra ut fläcken så att ytan blir slät och söt.

Torka medel

Samlar det för mycket fläck på penseln du använder för att dra ut med, torka endast den med en trasa.

Färgning med tyg

Du kan också göra tillämpningen av fläcken med en luddfri trasa, vilket gör det lättare att uppnå en jämn fördelning av fläcken. Torka väggen med en ren trasa om du vill ha en mindre tät look.

Avsluta med vax behandling

Efter betning vänta minst 12 timmar innan du efterbehandlingsenhet med vax för att få fram virket lät och färg spel. Vuxen förhindrar också uttorkning. Den vuxna appliceras med en pensel eller luddfri trasa.

ADVERT

Mest populära