All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Inomhusmiljö och utomhusmiljö i fokus

Dessa mattor är bra för inomhusmiljön blir allmänt kända. Med regelbunden dammsugning finns det faktiskt mindre damm i rummet än med vanliga hårda golv. Allergidebatten är därför längst uppsatt, och fler och fler vill ha mjuka golv när hemmet ska förnyas.

Och när grundare och ordförande i en matta tillverkare portar på Time Magazines lista över "Hero of miljön" i sällskap med bland andra Al Gore förra året och bolaget kuppen den brittiska kungahuset "Drottningens Priset för hållbar utveckling 2008" i år , man kan säkert betrakta mattorna som miljövänliga.

Från vagga till grav

Mattillverkaren InterfaceFLOR har i många år varit bland de internationella fyrarna som arbetar för miljö och hållbar utveckling.

- Vi gör allt vi kan med den teknik vi måste minska miljöpåverkan av mattor från vaggan till graven, säger Dag Svendsen i Interface.

Detta innebär i praktiken att när tillverkarens nyheter levereras som CoolCarpet® är det en garanti för att mattorna är helt klimatneutrala.

Klimatkvoter

Även om tekniken har nått långt har mattorna fortfarande en liten inverkan på miljön. Detta löser tillverkaren genom att kontinuerligt samarbeta med Klimatvård.

- Vi mäter miljöpåverkan mattorna har under hela deras livslängd och betalar vad Klimatvård behöver för att kompensera för utsläppen. På så sätt gör mattorna kunderna ingen miljöbelastning, säger Svendsen.

Klimatkvoter dock bara en tillfällig lösning, eftersom tillverkaren har som mål att vara 100 procent hållbara 2020.

Lägg till dem själv

Fördelen med mattplattor kontra mattor på rulle är uppenbart. Förutom den lätta lasten är det också mycket lätt att lägga ner dem.

- Limmar på golv med lim som fungerar som en post-patch. På så sätt kan en kakel tas upp och tvättas, eller i värsta fall ersättas om den har skadats, säger Svendsen.

Ny design

Kombinations- och variationsmöjligheterna med mattan är nästan oändliga. Och om du är trött, håll dig bara till platsen.

Under hösten lanserade InterfaceFLOR flera nya matta samlingar, varav några kommer med CoolCarpet® som standard. Palette Stripe är en av dessa, vilket ger en modern twist för en klassisk produkt. Här är rena geometriska former sammansatta för att ge ett trendigt och varierat intryck. Mattorna finns i olika färger och kan även kombineras med andra samlingar.

ADVERT

Mest populära