All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Indigo är årets färg 2013

Nordsjö har presenterat sin årets färg 2013. Det var en stolt färg designer i Nordsjö, Tale Henningsen, som kunde avslöja att valet av nästa års viktigaste färg föll på INDIGO.

Calming Indigo

Valet av denna färg var motiverad av sin förmåga att arbeta lugnande och neutraliserande i vårt hektiska vardag.

- Färgen spelar på flera känslor, kan Henningsen säga - det bjuder på avkoppling och inspiration, samtidigt som det speglar säkerhet och lekfullhet.

Indigo är en användbar färg i norska interiörer.

- Indigo uppfattas som en mångsidig färg och passar lika bra till ljusa färger, som neutrala och vita nyanser, säger hon.

Fem trendfärger

Nordsjö arbetar med fem trendfärger för nästa år. Tanken är att de kommer att ge föreningar till hur vi vill leva. Färgtillverkaren definierar nästa års färger som mogna och sofistikerade. Paletten är förberedd med tanke på hur vi vill leva. Dess många toner, i kombination med mer neutrala färger, ger ett bra spel där färgerna förbättrar varandra.

Collective Passion

Energisk - enande - spontan - kollektiv - genomskinlig

Fremstår som en flock fåglar som snabbt ändrar kurs - alltid tillsammans, men i nya former och relationer. Det finns sådana föreningar som ligger till grund för utvecklingen av denna dynamiska och roliga palett.

Inte en monotont yta - men färger strömmar in i varandra.

Avstängning

Tyst - Tystnad - Inaktiv - Kreativ - Ensamhet - Dagdrömning

Dagens hektiska samhälle gör det allt svårare att stänga världen ut. Studier visar att det finns mindre och mindre dagdrömmering. Denna palett, som går från den vitaste vita till det mörkaste mörkret, ger oss förbindelsen från det livliga samhället - till den tysta tiden för oss själva.

Tyst vita ytor - som kanten mot mörker nattfärger

The Art of Understanding

Curious - tydligt - kommunikation - beställning - förståelse

De saker vi har omkring oss i vardagen - och tickar. Men hur fungerar de och varför? Att sitta ner och avkoda, ta bort saker för att förstå anslutningarna till hur vi har våra liv - det är nyckeln till denna palett. Vi vill ha klarhet och system i allt.

Färgerna är klara och stilrena - 50s ljusa färger

Home Factory

Enkelhet - självförsörjande - ärlig - Produktion i mindre skala

Den enkla och personliga komma hit till sin rätt. Lusten att producera mat, möbler och kläder i sig är viktigt för att förstå förbindelserna med vad vi behöver för att överleva - i en enkel och liten skala, där individen är i fokus.

Färgerna är mörkare och tas från vintage mönster och jorden vi lever på

Visual Solace

Ren Bliss - upplyftande - upplyftande - soul mater - yr

Måste allt ha en djupare mening?Kan inte något vara bara vackert? Detta är en palett som ger oss en förståelse för lugn och ro. Något vackert som gav oss en djupare mening, utan att behöva uttrycka det i ord. En underbar och upplyftande palett med feminina och lugna färger.

Inspiration från 1800-talets målningar och utsökta engelska trädgårdar

Åtta nyckelfärger

Nordsjö arbetar för 2013 med åtta så kallade nyckelbelastningar. Dessa är klara och tydliga och sträcker sig från den flirtiga röda färgen - till den underbara feta tonen som hjälper till att lyfta paletterna till en mer användarvänlig färg varje dag.

ADVERT

Mest populära