All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

ÖKat intresse för våt vinyl

Halva kollektionen ersätts och färger uppdateras i trendiga nyanser. Nu är Gerflors tjocka och stabila våta kappa redo att lämna Norge för fötterna.

- Att lägga våt vinyl i badrummet är snabbare och billigare om vi jämför med andra alternativ för badrumsgolv. Dessutom är rengöringen lätt och golvet är bra att gå vidare, säger Lene Lillejord.

Nästan och säkert

Men det viktigaste argumentet för våt vinyl är att det är ett absolut tätt material, med den enda öppningen öppen. Eftersom beläggningen är tre meter bred kan den normalt läggas utan fogar i golvet. Risken för vattenskador och läckage i strukturen minimeras därigenom.

- Bland de som har haft läckage och vattenskador i badrummet finns det många som väljer vinyl nästa gång. Det är möjligt kakel ses som en mer exklusivt material, men den som kommer in i tekniska egenskaper och i synnerhet letar efter en stram golv som är lätta att hålla rena, ofta faller för våt vinyl, säger Lille jorden.

Tre meter breda våta beläggningar behöver ofta inte förseglas, vilket resulterar i ett tätt golv.

Skandinavisk Grå

I Norge är olika gråfärger väldigt populära.

våren halv samling Gerbad ersätts med nya mönster och färger, och samlingen består nu av 13 utarbeta design med mönster som liknar sten, kakel och mosaik i olika färgscheman - en av de mönster har även skimmer i det!

- Detta är en skandinavisk samling. Vi har arbetat med själva designen och fått inspiration från våra vänner i kakelindustrin, säger hon.

Eftersom färger och mönster är anpassade till oss dominerar de grå färgerna.

- Det finns mycket försäljning i grå i Norge, och vi har både varma och kalla gråfärger i kollektionen. De bästa säljarena är fortfarande belagda med mosaik och marmor, men de nya mönstren har också blivit väl mottagna, säger hon.

Bra med golvvärme

Beläggningarna har ett skyddande PUR-lager på toppen, vilket gör rengöringen lätt. Slitskiktet är helt 0, 7 mm tjockt och det är mycket mer än vad som krävs på ett badrum i ett hem. Våtromsvinyl fungerar bra med golvvärme.

- Men användning är mycket större, och beläggningarna används också i tvättstugan, i korridorer och hallar, butiker och frisörer, säger Lene Lillejord.

ADVERT

Mest populära